Jegyek

Daniel Abt a NIO-hoz igazolt

Formula-E
Daniel Abt a NIO-hoz igazolt
2020.07.01. 13:31
A német versenyző nagy nehezen azért helyet talál magának a Formula-E-ben.
 
Miután a Formula-E Esport eseményén egy profi szimulátorost ültetett be maga helyett, az Audi kirúgta Daniel Abtot, azonban a német végül mégis maradhat az elektromos kategóriában, ugyanis a NIO bejelentette, hogy náluk fog versenyezni Ma Csing-hua helyén.

„Vállalom a felelősséget azért, ami történt. Hibáztam. Senkire sem neheztelek, és most már ideje visszatérnem a versenyzéshez. Mindent bele akarok adni, hogy a csapatomat segítve a lehető legjobb eredményeket érjük el. Nagyon hálás vagyok a NIO 333-nak, hogy engem választottak. Nagyon jó érzés, hogy a hazai hat futamomat teljesíthetem náluk. Berlin egy remek helyszín volt mindig is számomra. A hazai pálya mindig motivál, és szép emlékeim vannak az itteni futamokról. A rajongók nagyon hiányozni fognak, de biztos vagyok benne, hogy otthonról ők is élvezik majd az izgalmas csatákat. Szeretném ezt a szezont a lehető legjobban zárni, aztán meglátjuk, hogy mit tartogat számomra a jövő. Eddig a Formula-E összes versenyén részt vettem, és az egyik legjobb gyártóval dolgozhattam három évig. Sok tapasztalatot hozok át tőlük, és igyekszem mindent beleadni, hogy a legjobb eredményeket érjük el Oliverrel” – olvasható Abt nyilatkozata a Formula-E hivatalos oldalán.

A csapat első embere, Vincent Wang így értékelte a helyzetet: „Nagyon megörültem neki, hogy Daniel leigazolása elérhetővé vált számunkra. A keleti világban van egy olyan mondás, miszerint a visszatérő tékozló fiú többet ér az aranynál. Úgy döntöttünk, hogy szeretnénk megadni Danielnek a lehetőséget arra, hogy visszatérjen, és nyitott karokkal várjuk őt a csapatunkba. Reméljük, a hazai pálya még jobban meghozza a kedvét, hogy egy különösen jó szezonvéget hozunk össze.”

Fotó: ABB Formula-E Twitter
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2020  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: