Jegyek

Dixon idei negyedik győzelmével tovább növelte előnyét...

Egyéb autósport
Dixon idei negyedik győzelmével tovább növelte előnyét összetettben
2020.08.29. 23:22
Nagyon sokáig úgy tűnt, hogy ez Patricio O’Ward versenye lehet.
 
Borzasztóan indult a Gateway Motorspors Parkban megrendezett soron következő IndyCar-verseny rajtja, miután még a startjel megkapása előtt kiugrott Alex Palou, és erre reagálva összeütközött Alexander Rossi, Simon Pagenaud, Oliver Askew, Marco Andretti és Zach Veach is. 13 kör safety car mögötti autózás után aztán jöhetett az új start, melyből az a Jack Harvey jött ki legjobban, aki kettőt előzve feljött az ötödik helyre. Ezután sokáig nyugodt ütemben zajlott a verseny, majd jött a kerékcserék első hulláma, melyből a McLarent vezető Patricio O’Ward és a bajnoki tabellát vezető Scott Dixon jött ki legjobban, hiszen mindketten le tudták nyomni a pole-ból induló Will Powert.

Az ausztrál egyébként éppen megejtette második kerékcseréjét, amikor néhány csepp eső jelent meg St. Louis felett, emiatt pedig jött a sárga zászló, hiszen az oválpályán életveszélyes lenne nedves aszfalton menni. Szerencsére néhány kör megtétele (és a második kiállások) után folytatódhatott a verseny. A restartból ezúttal Felix Rosenqvist, Jack Harvey és Josef Newgarden jöttek ki legrosszabbul, ugyanis mindannyiukat viszonylag sokan be tudták darálni.  

Az utolsó kiálláshullám után Santino Ferrucci mérgelődhetett, ugyanis elrontott kerékcseréjével jelentősen visszaesett. O’Ward sem lehetett túl boldog, mert megint Dixonnal együtt érkezett a pitbe, ám ezúttal a Chip Ganassi Racingnél jobban dolgoztak, és csak az új-zélandi mögé tudott visszatérni a pályára. Sokat vesztett még Marcus Ericsson is, ugyanis hiába állt sokáig a harmadik helyen, a kerékcserék után Sato és Colton Herta is átlépte őt. A frissebb abroncsokkal érkező japán ezután nem sokat teketóriázott, és O’Wardot is könnyedén bedarálta, majd megindult Dixon után, azonban már csak megkergetni tudta.

A tabella éllovasa ezzel megszerezte idei 4. és karrierje 50. futamgyőzelmét az IndyCarban. A top10-be Sato, O’Ward, Herta, Marcus Ericsson, Rinus VeeKay, Ryan Hunter-REay, Rosenqvist, Tony Kanaan és Conor Daly fért be ezúttal.

Az 1. futam végeredménye:
Fotó: IndyCar Media
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2020  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: