Jegyek

Dixon Texas után Indianapolisban is nyert

Egyéb autósport
Dixon Texas után Indianapolisban is nyert
2020.07.04. 19:54
Az új-zélandinak rendkívül kedvezett a sárga zászlós fázis.
 
Az Amerikai Egyesült Államok függetlenségének napján rendezték meg az IndyCar 2020-as szezonjának második versenyét Indianapolisban. Az első rajtkockából az 58. pole-ját begyűjtő Will Power kezdte meg a 80 körös viadalt. Az ausztrál startja simán sikerült, mögötte ekkor pedig Jack Harvey és az egyet előző Graham Rahal haladtak, míg Felix Rosenqvist hátraesett. Ezután a 11. körig nem nagyon történt semmi, majd a húszadik helyről induló Simon Pagenaud és az előző futamot nyerő Scott Dixon megnyitotta a kiállások sorát. Az első kerékcserék nagyjából gond nélkül zajlottak, és visszaállt az eredeti sorrend, leszámítva azt, hogy a címvédő Josef Newgarden feljött a második helyre, megelőzve Harveyt és a hosszú etapot futó Rahalt. Érdekes helyzetbe került Colton Herta, aki hibája után a szervizútra kényszerült, azonban vissza tudott térni a pályára.

Az első és egyben utolsó sárga zászlós fázis a futam közepénél érkezett, amikor is Oliver Askew falhoz vágta az Arrow McLarenjét, így jött a biztonsági autó, amely az egy kiállással kevesebbel tervező Rahalnak kedvezett, hiszen így megszerezte a vezetést Spencer Pigot és Conor Daly előtt. Folytatódott viszont Alexander Rossi szenvedése, ugyanis ismét technikai hiba miatt kellett kiállnia a versenyből. Rajta kívül Daly sem örülhetett sokáig, ugyanis Dixon, Herta, Rinus VeeKay, Pagenaud és Patricio O’Ward pillanatok alatt bedarálta.

A következő előrelépés a tabella éllovasának nevéhez volt köthető, ráadásul Dixon rohamtempóban elkezdte üldözni Rahalt is, majd pár kör után átvette a vezetést, és megkezdte egy elég komoly előny kiépítését, miközben Power Texashoz hasonlóan gondba keveredett a bokszban, és a túl korai elindulása miatt rengeteg helyet bukott. Az utolsó körökre Newgarden-Zach Veach-Dixon sorrend alakult ki, de a címvédő pilóta és az őt üldöző fiatal ekkor még nem tudta le utolsó kerékcseréjét.

Az utolsó abroncscserék után Dixon továbbra is simán vezette a versenyt Rahal és Pagenaud előtt, és innen már nem lehetett megfogni. Hármójukon kívül Herta, VeeKay, Marcus Ericsson, Newgarden, O’Ward, Santino Ferrucci és Takuma Sato zártak a top10-ben.

A futam végeredménye:
Fotó: IndyCar Media
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2020  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: