Jegyek

Dixon zsinórban harmadszor nyert, miután Newgarden a...

Egyéb autósport
Dixon zsinórban harmadszor nyert, miután Newgarden a bokszban elbukta a versenyt
2020.07.12. 01:13
Az új-zélandi igyekezett folyamatosan hamarabb kijönni a kerékcserékre, és ez végül kifizetődött számára.
 
Josef Newgarden pole-pozíciójának megszerzése után az IndyCar 2020-as szezonjának harmadik futama következett Road Americán. A címvédő Jack Harvey elől kezdhette meg az 55 körös viadalt. Maga a start viszonylag jól alakult számára, bár keményen meg kellett küzdeni a harmadik pozícióból induló Ryan Hunter-Reayjel a vezetés megtartásáért, miközben hátul Alexander Rossi, Marco Andretti, Rinus VeeKay és Zach Veach is leszaladt a pályáról (előbbi kettőnek ráadásul be is kellett jönnie a bokszba, mert néhány tábladarab fent maradt az autójukon).

A következő körök viszonylag eseménytelenül zajlottak, leszámítva azt, hogy Graham Rahal megelőzte Hunter-Reayt, és feljött a második helyre. Egy kicsivel később Santino Ferrucci is összehozta a sikeres manővert a másik hondás ellen, és ezzel megszerezte a harmadik pozíciót. A 13. kör környékén megkezdődtek a kerékcserék, és ezzel együtt sok dolog változott. A legnagyobb gondba Rahal került, mivel autójába csak nehezen sikerült üzemanyagot tölteni. A sorrend ekkor Newgarden-Ferrucci-Will Power-Alex Palou-Hunter-Reay volt, viszont a kétszeres bajnok közel tíz másodpercre elszakadt a többiektől.

Az újabb cserék sorát Dixon nyitotta meg, de ekkor jött a futam első igazi drámája: Newgarden nem tudott elindulni az abroncsváltás után, és csak a mezőny második felébe tudott visszatérni, miközben az első két futamot megnyerő új-zélandi elkezdte támadni a vezető Powert, azonban előznie nem sikerült. Ezután nyugodtabb körök következtek, mígnem Harvey leszaladt a pályáról és a kavicságyban ragadt (később Andretti is így járt), ezért pedig jött a sárga zászlós fázis és az újabb kiállások.

Az utolsó csere Dixonnak kedvezett, ugyanis a Chip Ganassi Racing csapata jobban dolgozott a gumiváltásnál, és az ötszörös bajnok ismét átvette a vezetést. Az újraindítás ugyan összejött, de Conor Daly balesetezett Patricio O’Warddal, és emiatt ismét be kellett jönnie a biztonsági autónak. 11 körrel a leintés előtt ismét elkezdődhetett a küzdelem, ez leginkább az újonc Palounak kedvezett, ugyanis az újonc feljött a harmadik helyre, viszont Dalton Kellett a kavicságyban kötött ki, és egyből jött a sárga. Volt még egy kisebb koccanás Max Chilton és Alexander Rossi között, azonban ezt már megúszta a mezőny pace car nélkül. Az utolsó restart után már nem történt komolyabb változás, így Dixon viszonylag simán nyert zsinórban harmadszor Power, az első dobogóját szerző Palou, Hunter-Reay, Colton Herta, Ferrucci, Rahal, O’Ward, Takuma Sato és Marcus Ericsson előtt.

A futam végeredménye:
Fotó: IndyCar Media
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2020  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: