Jegyek

Doohan beszélt Millerről, Rossiról és Alex Marquezről

MotoGP
Doohan beszélt Millerről, Rossiról és Alex Marquezről
2020.06.17. 18:16
Az ausztrál MotoGP legenda elmondta véleményét Jack Miller 2021-es szerződéséről, valamint a „Doktor” és Alex Marquez lehetséges jövőjéről.
 
Mick Doohan, korábbi ötszörös világbajnok motorversenyző elmondta gondolatait a jövő évi csapatváltásokról. Ugyan Valentino Rossi folytatása, és Pol Epsargaro Repsol Hondás szerződése még nem biztos, de azt tudjuk, hogy Jack Miller a Ducati gyári csapatának versenyzője lesz 2021-től, és Doohan úgy érzi, a fiatal ausztrál jó eredményeket érhet el velük:

„Ez remek hír Jack számára” – idézi Doohan szavait a Crash.Net. „Nagyszerűen versenyzett a Pramac Ducatival, és sok srác volt már, aki előrelépett a gyári csapatba, tehát jó a junior programjuk. Jack megmutatta, hogy elég gyors a pole-pozícióhoz. Már csak az utolsó összetevőre van szüksége, és ezt remélhetőleg megtalálja a Ducatival. Valamint kell egy kis érettség. Már egy ideje a GP-ben versenyez és egyre jobb lesz, érettebbé vált, és remélhetőleg a Ducati jó motort ad neki.”

Az ausztrál világbajnok emellett azt is elmondta, hogy szerinte Valentino Rossi még nem vonul vissza a szezon végén: „Nem mutat olyan jeleket, hogy vissza szeretne vonulni. Keményen küzd minden pályán, főleg az időmérőkön, de a verseny végén közel van az elejéhez. Ha a Petronas Yamahával folytatja, akkor szatellit csapatnál versenyez. Nem tudom, mi lehet a különbség a gyári csapathoz képest. De, ha Valentino velük folytatja, akkor biztosan lesz befolyása a Yamahára, hogy jó motort kapjon.”

Mostanában egyre több helyről hallható, hogy a következő szezontól Pol Espargaro átveszi Alex Marquez helyét a Repsol Hondánál, így a MotoGP legenda erről is megosztotta gondolatait: „Egy kicsit érthetetlen, hogy Alex sorsa már azelőtt eldől, hogy egy versenyt teljesített volna. Ki tudja, mi történik a színfalak mögött, nekem ötletem sincs. De furának érzem, hogy Alex még csak lehetőséget sem kapott, és ha jó szezont teljesít, remekül indul és erős lesz végig, akkor mi lesz? Akkor csinálnak neki még egy motort, vagy van neki egy külön pozíció? Abban biztos vagyok, hogy Pol jól teljesítene. De nem állok közel a Hondához, és nem tudok sok mindent mondani a helyzetről.”

Fotó: MotoGP Media
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2020  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: