Jegyek

Dovizioso: „A kigyorsításokon továbbra is szenvedek”

MotoGP
Dovizioso: „A kigyorsításokon továbbra is szenvedek”
2020.08.25. 21:06
A Ducati versenyzője a féktávokon erősnek érzi magát, de a rossz kigyorsítások miatt nem tudja előkészíteni az előzéseket. Az olasz emellett az ingadozó teljesítménye miatt is csalódott.
 
Andrea Dovizioso jelenleg második helyen áll a bajnokságban, mindössze három ponttal marad el a szezont dupla futamgyőzelemmel kezdő Fabio Quartararótól. Az olasz úgy véli, a pontverseny szempontjából jó helyzetben vannak, de csalódott az ingadozó teljesítménye miatt, és nem érti, hogy miért szenved ugyanezzel szinte mindenki a mezőnyben. A ducatis szavait a Motorsport.com idézi:

„A bajnokságban jól állunk, de most sokszor történik meg az, hogy egyszer jó, egyszer pedig rossz a motor, és nem vagyok ura a helyzetnek. Ezért nem érzem most jól magam, sok pályán nem vagyunk elég jók. Minden versenyen ingadozik a teljesítményünk, ilyen pedig nem történt az elmúlt öt évben. Nagyon csalódott vagyok emiatt, és rajtunk kívül sem tud senki kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtani az első futamtól, ami nagyon furcsa. Nem tudjuk miért, de nekem ez nem tetszik.”

Dovizioso a verseny első felében szenvedett a közepes hátsó gumikkal, az újraindítás után azonban javult a tempója: „A verseny első fele nagyon rossz volt, pedig a szabadedzésen egy nagyon hosszú etapot teljesítettem, ahol minden remekül működött. De már az első körtől a gumik nem voltak jók, és körről körre rosszabb lett. Beszéltünk már a Michelin embereivel, és megvizsgálják, mitől lehetett. Szerencsém volt, mert az újraindításnál feltehettem a lágyat hátulra, ami már megfelelően működött. Sajnos nem tudtam sokat előzni, mert mindenki nagyon gyors volt, és a többiek mögött nem tudsz rendesen fékezni. Ausztriában meg főleg rossz a helyzet, mert egy ideális ív van, és a szélárnyék miatt nagyon nehéz az előzés. Pedig a féktávok voltak az erősségeim, a kigyorsításon viszont továbbra is szenvedek, nem tudok megfelelően kigyorsítani, így nem tudom előkészíteni az előzést.”

Fotó: MotoGP Media
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2020  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: