Jegyek

Doviziosónak fogalma sincs a jövőjéről

MotoGP
Doviziosónak fogalma sincs a jövőjéről
2020.09.10. 22:43
Az olasz állítása szerint egyelőre nem kapott ajánlatot.
 
Egyre nagyobb problémába kerülhet Andrea Dovizioso MotoGP-s pályafutása, miután egyértelművé vált, hogy az olasz távozik a gyári Ducatitól. A tavalyi második helyezett most őszintén elmondta a Crash.net szakoldalnak, hogy továbbra sem kapott ajánlatot, amelyet egyáltalán megfontolhatna: „Jelenleg nincs ajánlat az asztalomon. Várnom kell, mert nem tudok semmit sem tenni. Igyekszem a versenyekre koncentrálni, aztán majd meglátjuk, de nyilván nyugodtabb lennék, ha tudnék bármit is a jövőmről. Elég komoly döntést kellett meghoznom, és tudom, hogy egy nagyon kemény kategóriában versenyzem. Nagyon nyitott vagyok az ajánlatokat illetően, de semmit sem tudok mondani. Talán majd a következő hónapban.”

Amikor Valentino Rossit megkérdezték, hogy szerinte honfitársa segíthetne-e tesztversenyzőként a Yamaha fejlődésében, így felelt: „Nem kérdés, hogy rengeteget tudna segíteni tesztversenyzőként. Ettől még remélem, hogy teljes szezonban tud majd versenyezni, mert még mindig fiatal és gyors.”

Pár héttel ezelőtt Cal Crutchlow még így viccelődött a saját, illetve Dovizioso helyzetén, amikor az esetleg apriliás átigazolásról kérdezték: „Nem tudom, fogalmam sincs. Ugyanúgy állunk, mint az előző héten, de optimista vagyok, és elég magabiztos a MotoGP-s maradásomat illetően. Ha sem Dovi, sem én nem folytatjuk a pályafutásunkat végül, akkor csinálhatnánk egy csapatot, valamelyik kategóriába, ahol klasszikus régi motorokkal versenyeznek.”

A noale-i márka ügyvezető igazgatója, Massimo Rivola sem tudott sokkal többet elmondani a Motorsport.comnak: „Ez elég váratlan helyzet. Dovi az elmúlt években ott volt a legjobbak között. Őszintén szólva kétlem, hogy megengedhetnénk magunknak a leigazolását, de jó dolog, hogy képben vagyunk. Fogalmam sincs, hogy mi lesz.”

Fotó: MotoGP Media
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2020  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: