Jegyek

Drámai győzelem: Theo Pourchaire nyerte az F3-as...

Egyéb autósport
Drámai győzelem: Theo Pourchaire nyerte az F3-as sprintfutamot
2020.07.12. 10:33
A francia versenyző az utolsó előtti körben állt az élre, miután Jake Hughes és Liam Lawson kiütötte egymást az első két helyről.
 
A tegnapi kaotikus futam után a mai Formula3-as sprintversenyt a mezőny korelnöke, Jake Hughes várta az élről, mögötte Theo Pourchairrel és Liam Lawsonnal a háta mögött. A lámpák kialvását követően Hughes beragadt a rajtnál, így egy pozíciót rontva visszaesett a második helyre, míg Lawson maradt a harmadik, Logan Sargeant pedig előjött a negyedikre. Az élen körökön keresztül elképesztő négyes csata (Lawson, Hughes, Pourchaire. Logan Sargeant) zajlott az első helyért a verseny elején, amiből ideiglenesen a brit került ki győztesen.

A futam feléhez érkezve biztonsági autót kellett elrendelni, ugyanis a mezőny hátsó felében a mezőny egyetlen női versenyző, Sophia Flörsch és Alexander Smolyar ütközött össze, ami miatt Flörsch versenyen véget is ért. Az újraindítás után Lawsonnak sikerült megtartani a vezető pozícióját, míg hátrébb Frederik Vesti és Oscar Piastri csatáztak egymással. A végén pedig jött a dráma: Lawson és Hughes összeértek az első helyért csatázva, majd mindkettőjük azonnal fel is adta a futamot, így ismét beküldték biztonsági autót, a vezetést pedig Pourchaire vette át, és a mezőny végül így is futott be a célba, a győztes a 16 esztendős francia maradt, mögötte pedig Sargeant és és David Beckmann zárt.

Az F3-as sprintfutam végeredménye:
Fotó: Formula 3 Twitter
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2020  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: