Jegyek

Drugovich nyerte a biztonsági autókkal tűzdelt F2-es...

Egyéb autósport
Drugovich nyerte a biztonsági autókkal tűzdelt F2-es sprintfutamot
2020.07.05. 12:03
A brazil versenyző nyerte a második versenyt Louis Deletraz és Dan Ticktum előtt, izgalmasan zárult a Formula-2-esek osztrák hétvégéje.
 
A rajtot követően Felipe Drugovich nagyon jól eljött, míg Dan Ticktum kéz pozíciót rontva visszaesett az ötödik helyre. A második körben a HWA versenyzőjének, Guliano Alesinek lassult le, majd gyulladt ki az autója, ami miatt be kellett hívni a biztonsági autót. Nem sokkal később az indonéz Sean Gelael gépe állt le, azonban nem veszélyes helyen, így a verseny folytatódhatott. Az újraindítás után Drugovich ismét elhúzott, mögötte viszont zajlott a csata a pozíciókért, Mick Schumacher feljött a nyolcadik, Yuki Tsunoda a 12. helyre, Loius Deletrazt pedig Marcus Armstrong támadta. Nem sokkal később a 9. körben ismét visszajött a biztonsági autó, ugyanis Jehan Daruvala meglökte Luca Ghiottót, ami miatt az olasz a kavicságyba sodródott, versenye pedig véget is ért.
 
A verseny felénél harmadjára is SC-fázis volt érvényben, mivel Armstrong autója adta meg magát,de pont jó ponton, így a futam rövid időn belül ismét újraindult.  Drugovich újra jól jött el, mögötte pedig beállt a Deletraz, Ticktum, Svarcman sorrend. Óriási csata volt viszont Schumacher és Nobuharu Matsushita között a hatodik helyért, a német minden ponton nyomás alatt tartotta a japánt, de Matsushita hősiesen védekezett. A sprintfutamot végül Drugovish nyerte Deletraz és Dan Ticktum előtt, Robert Svarcman lett a negyedik, Christian Lundgaard pedig az ötödik. A top10 további sorrendje: Matsushita, Schumacher, Aitken, Ilott, Mazepin.

A sprintfutam végeredménye:

Fotók: Formula-2 / Twitter
 

 
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2020  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: