Jegyek

Ducati: „Az egyszerre pozitív, hektikus és bizarr új...

MotoGP
Ducati: „Az egyszerre pozitív, hektikus és bizarr új naptár miatt nincs helye hibáknak”
2020.06.11. 18:28
Mindhárom nyilatkozó személy nagyon komoly kihívásokra számít.
 
Végre megérkezett a MotoGP új 2020-as versenynaptára, melyet sokan boldogan, ám de kétségekkel telve fogadtak. Közéjük tartozik a Ducati Corse első embere, Gigi Dall’Igna is, aki a következőket mondta a jelenleg 13 futamból álló szezonról a Crash.net szakoldal hasábjain olvasható nyilatkozatában: „Büszkék vagyunk arra a munkára, amelyet a FIM-mel, a Dornával, az IRTÁ-val és a többi gyártóval végeztünk, hiszen sokáig kerestük a megoldásokat a kialakult helyzetre. A sok nehézség ellenére egy nagyon pozitív hír érkezett ma, hiszen végre megmutathatjuk a 2020-as versenynaptárat, igaz négy futam sorsa még kérdéses maradt. A karantén után végre el tudjuk kezdeni a bajnokságot, de elképesztően hektikus lesz a szezon. Mindenkinek a maximumot kell nyújtatnia, ami embert próbáló feladat lesz a versenyzők, szerelők és mérnökök számára egyaránt. Szeretnék köszönetet mondani a Ducati Corse-nak, illetve minden partnerünknek és szponzoruknak a sok támogatástért és megértésért, amelyeket az elmúlt időszakban kaptunk.”

Elképesztően lelkesnek tűnik Dall’Igna mellett Andrea Dovizioso is, aki elmondása szerint már rendkívül várta a kezdést: „Végre versenyezhetünk! Az új naptár bejelentése lehetővé teszi, hogy felkészüljünk fejben a kezdésre. Sokat edzettem a karantén alatt, de nem volt könnyű úgy készülni, hogy nem tudtuk, mikor lesz folytatás. Ez egy kihívásokkal teli szezon lesz, hiszen mindenkinek hozzá kell szoknia az új szituációhoz. Korábban sose volt még egy évben két futam egy helyszínen, így erre most fizikailag és mentálisan is készen kell állnunk. A sok egymást követő verseny miatt nincs helye hibáknak, és kritikusan fontos lesz, hogy az ember minden helyzetet jól kezeljen a pályán. Már alig várom, hogy visszaüljek a motorra, és újra a csapatommal dolgozhassak.”

Komoly problémákat vetett fel azonban a gyári istállóhoz jövőre csatlakozó Jack Miller, aki szerint óriási változásokat is okozhat az, hogy bizonyos versenyek nem az eredeti időpontjukban kerülnek megrendezésre: „Ez az idény elég bizarr lesz, de legalább már látjuk az új naptárat, és elkezdhetünk felkészülni az új helyzetre. Hiába ismerjük már ezeket a pályákat, még sosem mentünk Jerezben júliusban, mert eddig mindig májusban tartották ezt a hétvégét, így hozzá kell szokni az új hőmérsékleti viszonyokhoz. Mindannyiunknak figyelni kell az ilyen dolgokra, de végre legalább látjuk az idény kezdőpontját. Az is fontos, hogy minden érintett ország higiéniai szabályait maximálisan betartsuk a koronavírus távoltartása miatt.”

Fotó: MotoGP Media
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2020  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: