Jegyek

Ducati: „Nagy eséllyel nyáron kezdődik csak el a...

MotoGP
Ducati: „Nagy eséllyel nyáron kezdődik csak el a MotoGP-szezon”
2020.03.21. 12:58
Az olaszok sportigazgatója, Paolo Ciabatti pesszimista a szezon indulását illetően, de tudja, hogy a krízishelyzet elsődleges.
 
]
Bár már több futamot el kell törölni vagy halasztani, jelen állás szerint Jerezben elindul majd a 2020-as MotoGP-szezon. Többek szerint viszont a soron következő nagydíjak elhalasztása már szinte borítékolható, hiszen a Formula-1 is júniusra teszi jelenleg az idény kezdetét. Paolo Ciabatti, a Ducati sportigazgatója hasonló forgatókönyvre számít a gyorsaságimotoros-vb esetében is. Szavait a Motorsport.com szakoldal idézi:

 „Folyamatosan követem a statisztikákat, és szerintem nemsokára látni fogjuk az olaszországi, és az egész Európát érintő számokat, melyek alapján drasztikus döntéseket kell majd meghozni. A számokat látva attól tartok, hogy lehetetlen a szezonnyitót nyár előtt megkezdeni. Kínában nagyon szigorú módszereket alkalmaztak, és a hatóság kivétel nélkül lezárt mindent, így két hónap alatt véget is ért a krízishelyzet. Az európai demokratikus rendszerrel ez lassabb lesz.”

Az olasz ennek ellenére kiemelte, hogy lehetséges egy viszonylag hosszú szezon megrendezése, de egyelőre ez a lehetőség csak teoretikus: „Jelenleg még úgy állunk, hogy júliusban lesz egy három hét hosszúságú szünet, de szerintem akkor meg lehetne rendezni kimaradt versenyeket. A bajnokság így is már rengeteget változik, hiszen lehet, hogy még decemberben is lesznek futamaink. Előfordulhat, hogy 17 vagy 18 verseny lesz idén, hiszen ez kedvezne a szponzoroknak és a TV-nek, viszont ez egyelőre csak egy teória. Senki sem tudja, hogy mikor tér vissza minden a normális kerékvágásba.”

Fotó: Ducati Corse
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2020  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: