Jegyek

Ducati: Véletlen egybeesés Petrucci formahanyatlása

MotoGP
Ducati: Véletlen egybeesés Petrucci formahanyatlása
2019.12.28. 14:10
Paolo Ciabatti, a bolognaiak sportigazgatója szerint csak véletlen, hogy pont azt követően romlott az olasz motoros teljesítménye, hogy bejelentették a szerződéshosszabbítását.
 
Danilo Petrucci idén csatlakozott a Ducati gyári csapatához, ám eredetileg csak egyéves szerződést kötöttek vele, így az eredményeitől függött, hogy 2020-ban is maradhat-e. Márpedig a szezon első felében több dobogós helyezést is begyűjtött, hazai versenyén első MotoGP-s győzelmét is megszerezte, így a Sachsenringen bejelentették, hogy jövőre is ő lesz Andrea Dovizioso társa. Csakhogy ezt követően jelentősen visszaesett Petrucci teljesítménye: az addig a vb-bronzért csatázó motoros egyszer sem fért be az első hétbe, így a tabellán is végül csupán hatodikként zárt.
 
Paolo Ciabatti, a Ducati sportigazgatója szerint ugyanakkor nem a hosszabbítás miatti elkényelmesedés okozta a visszaesést: „Úgy vélem, az a tény, hogy Danilo teljesítménye már nem volt ugyanaz a hosszabbítás után, csak véletlen egybeesés. Tavaly Jorge azután kezdett nyerni, miután eldőlt, hogy márkát vált, szóval ez szerintem csak véletlen. Danilo tökéletesen kezdte a szezont, zsinórban három dobogós helyet szerzett, megnyert egy fantasztikus versenyt Mugellóban. Szerintem rögtön a hosszabbítás után is még jó futamot teljesített a Sachsenringen. A nyári szünet után azonban valami megváltozott, és nyilván igyekeztünk azon dolgozni vele, hogy visszanyerje a korábbi önbizalmát, eddig azonban sikertelenül” – idézi Ciabattit a Motorsport.com.
 
„Természetesen tudjuk, hogy nagyon egyedi a stílusa, főként a méreteinek és a súlyának köszönhetően. Szóval bizonyos körülmények között jobban szenved a gumikopással, mint a többi versenyző. Összességében akkor küszködünk, ha kevés a tapadás. Mindenesetre úgy gondoljuk, Danilo képes dobogókért és győzelmekért harcolni, csak dolgoznunk kell azon, hogy visszanyerjük azt a formát, amelyet az évad elején mutatott. Bízunk benne, és azon fogunk ügyködni jövőre is, hogy visszatérhessen oda, ahol a 2019-es idény első felében volt.”
 
Fotó: Ducati Corse
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2020  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: