Jegyek

Espargarót meglepte, mennyire versenyképes a KTM

MotoGP
Espargarót meglepte, mennyire versenyképes a KTM
2020.02.10. 19:42
Még soha nem érezte ennyire felkészültnek az osztrák gyártót és annak versenygépét: egy körön és a hosszabb etapokon is lenyűgözte az RC16-os teljesítménye a spanyol motorost.
 

A sepangi teszt egyik kellemes meglepetése volt Aleix Espargaro vadonatúj Apriliával nyújtott produkciója – főleg versenyszimulációja – mellett a KTM-ek remeklése. Szombaton a tesztmotoros Dani Pedrosa lett harmadik az időlistán, míg vasárnap Pol Espargaro a hetedik legjobb időt érte el, ráadásul csupán 261 ezredmásodperc volt a lemaradása az éllovas Fabio Quartararóhoz képest (Pedrosa végül szintén befért a top 10-be az összesített tabellán). Espargaro nem is győzte dicsérni a KTM továbbfejlesztett vázát és motorblokkját:

„Még sosem éreztük magunkat ennyire felkészültnek, és sosem voltunk ennyire közel egy teszten, mint ebben a három napban, és főleg nem Malajziában. Rendkívül versenyképesek voltunk egész nap, és a motor is nagyon jónak tűnik. Hogy őszinte legyek, le vagyok nyűgözve” – idézi a spanyol szavait a Crash.net szakportál. „Fontos, hogy jó versenyeket teljesítsünk, de az is fontos, hogy jól kezdjük az előszezont, mert ezek a pályák mindig nehezek számunkra, amíg nem érünk Jerezbe.”

„Örülök, hogy így kezdtük 2020-at. Meglepődtem, mert ez nem a legkönnyebb pálya számomra, de a versenyképességünk azt mutatja, hogy bizakodva várhatjuk az idényt. Úgy tűnik, készen áll a motor, magabiztosak lehetünk afelől, hogy minden remekül működik. 23 körös gumikon futottunk 1:59,7-es kört, ami igen jó. Utána 14-15 kört futottunk, akkor pedig 1:59,3-ra voltunk képesek. Őszintén meglepett, milyen jól megy.”


Espargaro külön kiemelte, hogy a végsebesség terén is sikerült annyit előrelépniük, hogy a vonatkozó lista élmezőnyében szerepeltek: csak három ducatis produkált az övénél magasabb értéket. „Ezen a pályán fontos a motorerő és az egyenesekre való kigyorsítás. Sokat fejlesztettünk a blokkon a jerezi teszten, és ennek itt is láthattuk a bizonyítékát. Rendkívül elégedettek vagyunk, hiszen ott vagyunk az első öt-hatban ezen a téren a Ducatikkal, ez roppant fontos. A motorblokk nagyon jó, több lóerőnk van, és az elektronika is simábban működik, ami lehetővé teszi, hogy hamarabb adjunk gázt a kanyarokban, és ez nagyon fontos itt Sepangban, eddig ez hiányzott. Összességében nagyon jónak érződik minden.”

Fotó: KTM Images/Polarity Photo
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2020  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: