Jegyek

Ezpeleta szerint lehetséges, hogy még évekig nem lesz...

MotoGP
Ezpeleta szerint lehetséges, hogy még évekig nem lesz teljes a versenynaptár
2020.07.14. 12:45
Jelen pillanatban nem érzi biztosnak, hogy a 2022-re beígért 22 versenyhétvége tartható lenne.
 
Annak ellenére, hogy vélhetően 2021-ben már talán lesz hatásos ellenszer a koronavírus ellen, Carmelo Ezpeleta nem reménykedik abban, hogy a MotoGP versenynaptára teljes mértékben helyreáll. Korábban már lehetett hallani arról, hogy Indonézia, Brazília, vagy éppen Mexikó is a naptár részét képezné amellett, hogy Portugália is visszatérne (rotálódva a spanyol helyszínekkel). A Dorna elnöke most viszont kiemelte, hogy a 2022-re tervezett 22 futamos versenynaptár nem biztos, hogy megvalósul. Szavait a Motorsport.com szakoldal idézi:

 „Jövőre sem lesz olyan még a világ, mint amilyen a vírus előtt volt. Nem mondanám azt, hogy a 2022-es naptár úgy fog kinézni, mint ahogy a járvány előtt megterveztük. Néhány szerződést már aláírtunk az Ibériai-félsziget futamait illető rotációról, de még az sem biztos, hogy 22 versenyhétvége lesz. Kénytelenek vagyunk alkalmazkodni a körülményekhez. Sok múlik emellett azon is, hogy lesz-e ellenszer, mert ha nem, akkor csak kevesebb versenyt tudunk tartani és cserélgetni. Természetesen még semmit sem tudunk arról, hogy mi lesz, de a cél az, hogy megmaradjon a bajnokság magas színvonala. Az a cél, hogy 15-16 motor egy másodpercen belül legyen egymáshoz képest.”

A Ducati korábbam felvetette, hogy költségcsökkentés gyanánt be lehetne azt is vezetni, hogy minden versenyző csupán egy motorral teljesítheti a hétvégéket, azonban Ezpeleta örül, hogy a többi gyártó leszavazta ezt: „Voltak olyanok, akik azt akarták, hogy mindenkinek csak egy motorja legyen, de ez rontotta volna a show-t. A flag-to-flag versenyek remekek, és fontos, hogy egy esetleges warm upos bukás esetén is el tudjon indulni a versenyző a futamon.”

Fotó: MotoGP Media
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2020  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: