Jegyek

Ezpeleta szerint van esély Európán kívüli futamok...

MotoGP
Ezpeleta szerint van esély Európán kívüli futamok megrendezésére
2020.06.09. 17:21
A Dorna elnöke beszélt a mostani tervekről, a nézők nélküli futamokról, a sajtóról, és az Európán kívüli nagydíjakról.
 
Carmelo Ezpeleta, a Dorna elnöke beszélt az idei versenyekről, és a mostani terveik szerint nem engednek be nézőket a versenyekre, de nem zárja ki a lehetőségét annak, hogy ez később megváltozzon.

„Jelenleg nem szeretnénk nézőket beengedni” – idézi Ezpeleta szavait a Crash.Net. „Aztán meglátjuk, hogyan alakulnak a dolgok. Különböző országokba utazunk, tehát ez a helyi korlátozásoktól is nagyban függ. Ha egyik helyen lehetséges nézőkkel versenyt rendezni, akkor úgy lesz, de ha nem, akkor is megfelel. Beengedünk embereket a futamra, ha a hatóságok megengedik, de nézők nélkül is lehet versenyezni.”

Emellett beszélt még a sajtó megjelenéséről is, és egyelőre csak a televíziós társaságok emberei kapnak belépési engedélyt a hétvégékre: „Ha később megváltoznak a dolgok, akkor mindent átgondolunk, de jelenleg nem jelenhet meg a sajtó. A konferenciatermet nem nyitjuk meg.”

A jelenlegi szabályok szerint 13 fordulóra van szükség ahhoz, hogy a 2020-as MotoGP szezon FIM Világbajnokságnak minősüljön. A Dorna elnöke pedig elmondta, hogy 13 futam a cél, ha a bajnokságot csak Európán belül tartják meg, de akár megrendezhetnek 16 versenyt is, ha el tudnak utazni az USA-ba, Argentínába, Thaiföldre vagy Malajziába: „Már nagyjából tisztában vagyunk a versenyek helyszíneivel, csupán a dátumok kérdésesek. Ha Európán belül maradunk, akkor 12-13, ha Európán kívülre is elutazunk, akkor 15-16 versenyt rendezhetünk meg. Az Európán kívüli futamokról július 31-ig döntést hozunk. Július 31. a határidő, hogy megmondjuk, rendezünk-e Európán kívül futamot, mivel négy lehetséges helyszín van, akik nem mondták le az idei versenyt, ezek pedig az Egyesült Államok, Argentína, Thaiföld és Malajzia. Ezekről a helyszínekről július 31-ig döntünk.”

Fotó: MotoGP Media
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2020  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: