Jegyek

F2, F3: A mai győztesek nyilatkozatai

Egyéb autósport
F2, F3: A mai győztesek nyilatkozatai
2020.08.29. 20:07
Két izgalmas betétfutamon vagyunk ma túl Belgiumban, melyekből a győztesek nyilatkozatait szedtük össze.
 
A Formula-1 időmérő edzése mellett szombaton tartották a királykategória két betétszériájának, a Formula-2-nek és a Formula-3-nak a főfutamát, ahol már megszokhattuk, hogy nem unatkozunk: A „legkisebbeknél” Lirim Zendeli szerezte meg élete első győzelmét, ráadásul végig dominálva, az F2-ben pedig a végletekig izgalmas versenyen Yuki Tsunoda a leintés után került az első helyre, mivel Nikita Mazepint öt másodperces büntetéssel sújtotta a versenybíróság – nézzük, hogyan értékeltek a győztes versenyzők a mai nap után. Szavaikat a kategóriák hivatalos oldalai idézik:

Yuki Tsunoda (F2, Carlin):

„Természetesen örülök, hogy megszereztem a pole-pozíciót. Ez egy nagyon izgalmas pálya, különösen a nagysebességű kanyarok miatt, így számomra ez egy különleges hétvége, és valahogy több motivációt ad, mint a többi. A verseny csak és kizárólag Anthoine-ért  ment, én pedig a legjobbamat adtam érte. Hatalmas köszönettel tartozom a Carlinnak, hogy ennyire jó autót terveztek és nyilvánvalóan a Red Bullnak és a Hondának is a felém nyújtott támogatásukért. Várom már a holnapi napot. Próbáltam nyugodt maradni és a második szett gumikra koncentrálni, kényelmesen éreztem magam és első is lettem. Jó helyzetből várjuk a holnapot, bár nem tudom, hogy a körülmények milyenek lesznek.”

Lirim Zendeli (F3, Trident):
„Ez egy nagyon különleges érzés, főleg, mert a főfutamon szereztem meg a győzelmet. Nagy dolog ez nekem. Első pole-pozícióm tegnap, első győzelmem ma, és úgy gondolom, hogy egész hétvégén nagyszerű autónk volt, és örülök, hogy ennyi pontot szereztünk. Szerintem most eléggé sokat léphettem előre a bajnokságban. Kívülről könnyűnek tűnhetett, de hogy őszinte legyek, nem volt az. Theónak nagyon jó tempója volt az elején, és nekem rendesen menni kellett, hogy elől maradhassak. Tudtam, hogy ha elkezdünk csatázni, akkor visszaeshetek, és a többiek felzárkózhatnak, szóval mindent beleadtam, hogy az élen maradjak.”

Fotó: Lirim Zendeli / Twitter
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2020  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: