Jegyek

FIM: „Lehet, hogy januárban ér majd véget a szezon”

MotoGP
FIM: „Lehet, hogy januárban ér majd véget a szezon”
2020.03.17. 10:41
Jorge Viegas a 2020-as MotoGP-naptárat érintő változásokról, valamint Andrea Iannone doppingügyéről is nyilatkozott.
 
Már korábban is felmerült annak a lehetősége, hogy a 2020-as MotoGP-szezon átcsússzon 2021 elejére, ám Jorge Viegas, a FIM elnöke ezúttal elismerte, hogy ha még több halasztásra van szükség az idei évben, akkor nagyon is megvalósulhat ez a forgatókönyv. Szavait a Crash.net szakoldal idézi:

„Lehet, hogy januárban ér majd véget a szezon. Ez abban az esetben fordulhat elő, hogyha még több eseményt halasztani kell. Meg kell őriznünk a bajnokság presztízsét, emiatt 2021-re is kihúzhatjuk az idény végét. Ez abszolút nem lehetetlen. Jelenleg viszont sokkal fontosabb az egész világon alakuló tendenciákat megfigyelni. Bezártak a gyárak, az iskolák, és lelassultak a gazdasági tevékenységek is. Nagyon komoly következmények lesznek, de nehéz felmérni, hogy pontosan milyenek.”

Viegast a hónapok óta tartó Andrea Iannonét érintő doppingügyről is megkérdezték, ám megpróbált a lehető legdiplomatikusabban válaszolni a kényes kérdésekre: „A FIM elnökeként nincs közöm az ügyhöz. A jogászok mindennek utána járnak majd, és a három nagyon tapasztalt bíró majd meghozza a végső döntést. Mindkét félnek lehetősége lesz fellebbezni, hogy ha túl erősnek, vagy gyengének tartják az ítéletet. Nálunk a képességek, a psziché és a bátorság sokkal fontosabb tényezők, mint a nyers erő. A fájdalomcsillapítókkal kapcsolatos problémákat ne is említsük. Találkozni szeretnék Witold Bankával, a Nemzetközi Doppingelenes Ügynökség elnökével, hogy megalkossunk egy listát, amely alapján egyértelművé válik, hogy mit lehet használni a sportunkban.”

Fotó: MotoGP Media
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2020  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: