Jegyek

Franco Morbidelli: Stock 600-ból a Moto2-be

Moto2
Franco Morbidelli: Stock 600-ból a Moto2-be
2014.07.18. 08:25
A hosszú és intenzív spanyol uralom után már látjuk a fényt az alagút végén. Egy ideje Olaszország is teljes erővel támogatja a fiatalokat, akik kezdik meghálálni a bizalmat. Elég csak Fenati vagy mondjuk Bastianini nevét említeni. Hozzájuk csatlakozhat Franco Morbidelli is, aki a sachsenringi teljesítményével hívta fel magára a figyelmet.
 
Morbidelli 1994-ben született Rómában, de ma már az olasz motorsport Mekkájának számító Tavulliában él, nem is véletlenül. A VR46 Akadémia neveltje, tehát Valentino Rossi egyengette a karrierjét és segítette őt a legnagyobbak közé. Rajta kívül csak Romano Fenati, Pecco Bagnaia, Nicolo Bulega, Andrea Migno és Luca Marini mondhatja el magáról, hogy a VR46 támogatásával versenyez. Ez persze nem jelenti azt, hogy csak jó kapcsolatai miatt láthatjuk a világbajnokságon, hiszen eredményeivel folyamatosan jelzi: van itt tehetség bőven.
 
2010-ben mutatkozott be az olasz Stock 600-as bajnokságban, 2011-ben pedig már az összetett 6. helyén zárt. Ekkor kezdődött meg nemzetközi karrierje is: négy versenyen indult a Superstock 600-as Európa-bajnokságon, és a legjobb eredménye egy negyedik hely volt. 2012-ben mindkét fronton teljes évet futott, otthon második, az Eb-n hetedik lett. Tavaly már csak az európai porondra koncentrált, és meg is szerezte a bajnoki címet. Ebben a bajnokságban szerepel idén Bódis Ricsi is a Talmácsi Racing motorján, ami a színvonal tekintetében nagyon is árulkodó.

2013 mégsem csak a bajnoki cím miatt különleges számára, hiszen három versenyen Fausto Gresini csapatában belekóstolhatott a Moto2 világába is. A bizalmat kis híján pontszerzéssel hálálta meg. Idén már a legjobbak között bizonyíthat, méghozzá az Italtrans Racing színeiben. Az eddig lefutott kilenc verseny mindegyikén célba ért, volt két tizedik helye, a Sachsenringen pedig szenzációs versenyzéssel lett hetedik. Teljesítményét jól mutatja, hogy 10 ponttal veri világbajnok csapattársát, Julian Simont.
 
A Moto2-ben nehéz kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtani, ő viszont kezdő évében nagyon szépen helytáll, pedig csak 19 éves. Az eredményeit böngészve jól látható, hogy folyamatosan fejlődik. Minden évben túlszárnyalja az addigi teljesítményét, és szorgosan lépegeti a lépcsőfokokat. Ha ez így folytatódik, jövőre akár már a dobogós helyekért is harcban lehet. Jelen pillanatban a második legjobb olasz a pontversenyben, ez is mutatja, hogy ő még nagy dolgokra hivatott.
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2020  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: