Jegyek

Futamelőzetes és menetrend – Jerez

MotoGP
Futamelőzetes és menetrend – Jerez
2015.04.27. 16:14
A hétvégén első európai fordulójához érkezik a gyorsasági motoros világbajnokság 2015-ös idénye: a három géposztály mezőnye a spanyolországi Jerez de la Frontérában méri össze erejét. A legnagyobb kérdés, hogy Marc Marquez vissza tud-e vágni a tőle már 30 pontra meglógó Valentino Rossinak az argentínai vereségért.
 
Még nincs jegyed a WTCC hungaroringi futamára, de élőben szeretnél szurkolni Michelisz Norbinak és a Zengő Motorsportnak? Vásárold meg a P1race.hu jegyshopján keresztül a belépődet a május első hétvégéjén megrendezésre kerülő versenyhétvégére! A jegyárakkal és a rendeléssel kapcsolatos információk oldalunk tetején, a „Jegyek” menüsorban a „WTCC Hungaroring 2015” feliratra kattintva találhatók! (x)

Az előttünk álló hétvégén nem csak a május köszönt be, hanem a gyorsasági motoros világbajnokság szezonjának európai szakasza is. Ahogy az már jó pár éve szokás, az öreg kontinens versenypályái közül először Jerez fogadja a mezőnyt: a kalendáriumban helyet kapó négy (!) spanyolországi helyszín közül ők viselhetik a Spanyol Nagydíj elnevezést. A kapuit 1985-ben megnyitó létesítmény hagyományos részét képezi a MotoGP versenynaptárának, s a fanatikus hazai szurkolók miatt rendre óriási a hangulat az egész hétvége folyamán.
 
A 4423 méter hosszú, 13 kanyart tartalmazó vonalvezetés a legtöbbször izgalmasnak versenyeknek ad otthont. Rendre látványos előzéseket láthatunk a pálya középső szakaszán található hosszú egyenest lezáró Dry Sac kanyarban, ahogy a célegyenesre rávezető fordító is gyakran ad lehetőséget izgalmas utolsó másodpercekre a futamokon – emlékezhetünk, két éve például itt ért össze Marc Marquez és Jorge Lorenzo, vagy hasonlóképp néhány évvel korábban Valentino Rossi és Sete Gibernau.
Marquez és Rossi a hétvégén újra egymásra találhatnak
 
A már említett Marquez most is főszereplő lehet a hétvégén: a spanyol, aki szombaton kisujjtörést szenvedett dirt track edzés közben, hiába van tavalyhoz hasonlóan remek formában, egyelőre ezt nem tudja eredmények terén is bizonyítani, hiszen argentínai bukását követően már 30 pont a hátránya a vb-éllovas Rossi mögött. Biztosak lehetünk benne, hogy a Repsol Honda címvédőjét a higgadt nyilatkozatok ellenére is fűti a visszavágás vágya, és a hazai szurkolótábor támogatása is segítségére lehet abban, hogy megszerezze idei második győzelmét.
 
Persze ebbe többeknek is lesz beleszólása. Rossi az eddigi három versenyen végérvényesen bebizonyította, hogy 2015-ben komolyan számolni kell vele, s mivel a Yamaha rendre a futamokon erős, egy esetleges gyengébb időmérős szereplés után sem lehet majd leírni a „Doktort”. Csapattársa, Lorenzo ugyanakkor a szezon eddigi legnagyobb csalódásának számít: a spanyol nem tudja felvenni a versenyt olasz kollégájával, összetettben is egyre nagyobb a hátránya, de talán épp a hazai közeg hozhatja meg neki a formajavulást.
Egyre inkább érik a Desmosedici GP15 első sikere is
 
Nem szabad leírni a Ducatikat sem: a GP15-tel Andrea Dovizioso eddig mindhárom alkalommal a második helyen végzett, így egyre inkább érik a bolognai gyártó első győzelme is. Az olasz motoros a kiegyensúlyozottságával szintén vb-esélyesnek tűnik, s ne feledkezzünk meg Andrea Iannonéről sem, akinek szintén kijöhet a lépés. Cal Crutchlow dobogós helyével remekelt Termasban, ám meglepetés lenne, ha meg tudná ismételni ezt az eredményt: valószínűbb, hogy a brit ismét a Suzukikkal és a többi szatellit motorossal küzd majd a három nagy gyári istálló versenyzői mögött.
 
Ami a két kisebb géposztály esélyeit illeti: a Moto2-eseknél egyre inkább körvonalazódik egy Sam Lowes, Johann Zarco, Alex Rins hármas versenyfutás az összetett elsőségért. Közülük egyértelműen utóbbi kiegyensúlyozott teljesítménye számít meglepetésnek, hiszen a fiatal spanyol még újonc a kategóriában, ennek ellenére egyre jobban fel tudja venni a versenyt a tél folyamán legnagyobb esélyesnek tűnő brittel és franciával.
Kent az utóbbi két versenyt a Moto3-ban szokatlanul nagy előnnyel nyerte meg
 
A Moto3-ban is meglepően simán alakul eddig a szezon, hiszen Danny Kent kétszer is utcahosszal verte ellenfeleit, s a tabellán is lélegzetvételnyi előnyre tett szert. A brit pilóta ugyanakkor nem számíthat arra, hogy ismét sikerül meglógnia a többiektől, s a jerezi aszfaltcsík vonalvezetéséből adódóan is valószínűbb az, hogy ezúttal egy több versenyzőből álló élboly csatázhat majd a legjobb helyezésekért, például Efren Vazquezzel, Fabio Quartararóval vagy Enea Bastianinivel a főszerepben.
 
Végezetül pedig nézzük a hétvége menetrendjét! Miután európai helyszínről van szó, végre minden a megszokott időrend szerint alakul majd. Pénteken két szabadedzést rendeznek az összes géposztály számára, az időmérőkre szombaton kora délután kerül sor, a versenyek pedig 11 órakor (Moto3), 12:20-kor (Moto2) és 14 órakor (MotoGP) rajtolnak majd. Ami pedig szintén jó hír: a DigiSport csatornái ezúttal szinte az összes tréninget, kvalifikációt és futamot élőben közvetítik majd!
 
MotoGP, Jerez, 2015 – a hétvége programja:

Péntek (május 1.)    
09:00 – 09:40 Moto3, 1. szabadedzés (DigiSport 1, élő)
09:55 – 10:40 MotoGP, 1. szabadedzés (DigiSport 1, élő)
10:55 – 11:40 Moto2, 1. szabadedzés (DigiSport 1, élő)
13:10 – 13:50 Moto3, 2. szabadedzés  
14:05 – 14:50 MotoGP, 2. szabadedzés (DigiSport 1, élő)
15:05 – 15:50 Moto2, 2. szabadedzés (DigiSport 1, élő)
     
Szombat (május 2.)  
09:00 – 09:40 Moto3, 3. szabadedzés (DigiSport 2, élő)
09:55 – 10:40 MotoGP, 3. szabadedzés (DigiSport 2, élő)
10:55 – 11:40 Moto2, 3. szabadedzés (DigiSport 2, élő)
12:35 – 13:15 Moto3, Időmérő (DigiSport 2, élő)
13:30 – 14:00 MotoGP, 4. szabadedzés (DigiSport 2, élő)
14:10 – 14:50 MotoGP, Időmérő (Q1 + Q2) (DigiSport 2, élő)
15:05 – 15:50 Moto2, Időmérő (DigiSport 2, élő)
     
Vasárnap (május 3.)  
08:40 – 09:00 Moto3, Warm up  
09:10 – 09:30 Moto2, Warm up  
09:40 – 10:00 MotoGP, Warm up  
11:00 Moto3, Futam (DigiSport 2, élő)
12:20 Moto2, Futam (DigiSport 2, élő)
14:00 MotoGP, Futam (DigiSport 2, élő)

Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2021  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: