Jegyek

Futamelőzetes és menetrend – Laguna Seca

Superbike
Futamelőzetes és menetrend – Laguna Seca
2016.07.07. 08:48
A nyári szünet előtti utolsó forduló következik a Superbike világbajnokság mezőnye számára, amely ezúttal Észak-Amerikába, a legendás Laguna Seca-i pályára látogat. Vajon Jonathan Rea még tovább növeli összetettbeli előnyét misanói duplája után vagy esetleg a hazaiak kedvence, Nicky Hayden diadalmaskodik a hétvégén?
 
Szeretnél élőben szurkolni a kedvenc motorversenyződnek az augusztus közepén megrendezésre kerülő Cseh Nagydíjon? Akkor van egy ajánlatunk számodra: az előző évekhez hasonlóan idén is megvásárolhatod a belépőjegyedet a jegyshopunkon keresztül a MotoGP brnói futamára! (x)

Még mielőtt a versenyzők és a csapatok jól megérdemelt, két hónapos pihenőjükre vonulnának, az európai állomások után átruccannak Kaliforniába, ahol a Laguna Seca-i Mazda Raceway várja őket a hétvégén. A motorosok és a nézők körében is rendkívüli népszerűségnek örvendő aszfaltcsík talán legismertebb pontja a Dugóhúzó-kanyar, amely rendre izgalmas jelenetekkel ajándékozza meg a nagyérdeműt. Miután Észak-Amerikáról van szó, csak a Superbike világbajnokság mezőnye teszi tiszteletét a helyszínen, ám így is lesz mire odafigyelnünk.
 
Jonathan Rea misanói kettős sikere után növelni tudta előnyét a pontversenyben, s ha Laguna Secában is ő szerezné a legtöbb pontot, már nem maradna kérdés a világbajnok személyét illetően. Ráadásul csapattársa, Tom Sykes maradt az egyetlen igazi kihívója – már amennyiben annak lehet nevezni valakit, akinek 66 pontos hátránya van –, hiszen Chaz Davies múltkori hibájának köszönhetően már csaknem száz egységnyi lemaradásba került a címvédővel szemben.
Vajon mire megy hazai pályáján Nicky Hayden?

Bár elsősorban ezúttal is a Kawasakik és a Ducatik csatájára lehet számítani a győzelemért, nem szabad elfeledkeznünk még egy emberről, nevezetesen Nicky Haydenről, aki egyrészt először fog hazai közönsége előtt szerepelni a Superbike világbajnokság mezőnyében, másrészt korábban kétszer is tudott már nyerni ezen a pályán még a MotoGP-ben. A hondással mindenképp számolni kell az előttünk álló hétvégén – már csak azért is, mert sepangi győzelme óta érezhetően felvette a sorozat ritmusát, s csak idő kérdése, hogy újra dobogóra álljon.
 
Persze a kaliforniai aszfaltcsík több alkalommal is okozott már meglepetést, így akár az is előfordulhat, hogy a BMW-k, az egy szem MV Agusta, az Apriliák vagy a továbbra is Guintoli nélkül felálló Yamahák is odaérnek az élmezőny sarkába. A mezőnyben természetesen ezúttal is ott lesz a magyar Team Toth két versenyzője, ami pedig a hétvége menetrendjét illeti: az időeltolódásnak köszönhetően a legfontosabb események itthoni idő szerint késő este kerülnek megrendezésre, a vasárnapi második futamba ráadásul egy hosszabbítás esetén még akár a labdarúgó Európa-bajnokság döntője is belenyúlhat.
 
WSBK, 2016, Laguna Seca – a hétvége programja:
 
Péntek (július 8.)    
19:15 - 20:15 1. szabadedzés  
22:30 - 23:30 2. szabadedzés  
     
Szombat (július 9.)    
18:15 - 18:30 3. szabadedzés  
20:30 - 21:10 Superpole (SP1 + SP2)  
23:30 1. futam (tv: Eurosport 1, élő)
     
Vasárnap (július 10.)  
20:00 - 20:15 Warm up  
23:30 2. futam (tv: Eurosport 1, élő)

Fotók: WorldSBK Media
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2020  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: