Jegyek

Haslam műtéten esett át, de jövő héten már csapatával...

Superbike
Haslam műtéten esett át, de jövő héten már csapatával tesztel
2013.03.29. 17:49
Leon Haslam a Phillip Island-i szezonnyitón elég jó teljesítményt nyújtott a Hondával, amelyhez idén tért vissza, noha a kipörgésgátló hibája és Chaz Davies bukásai megakadályozták abban, hogy igazán jó eredményt érhessen el. Az aragóni fordulóig eltelő másfél hónapos szünetben átesett egy műtéten is, jövő héten pedig már csapatával fog tesztelni a spanyol ringen.
 
Haslam tavaly még BMW-vel ment, idén azonban átült a Hondára, amelynek nyergében már az idénynyitó ausztrál viadalon is elég kényelmesen érezte magát. Az első futamon az élmezőnyben haladt, ám a kipörgésgátló hibája megakadályozta abban, hogy dobogóra állhasson. A második versenyen újabb balszerencse érte, hiszen belekeveredett Chaz Davies bukásába, így eredmények tekintetében nem volt túl erős a Phillip Island-i kezdés. Az azóta eltelt egy hónapban operációja is volt a brit motorosnak, jövő héten pedig már Aragónban tesztel a csapatával, ahol két hét múlva a Superbike világbajnokság idei második hétvégéjét rendezik majd – ezekről is kérdezték abban az interjúban, amelyet a sorozat hivatalos weboldala készített a versenyzővel, s amelyet most mi is változtatások nélkül közlünk:
Phillip Islanden nem volt szerencséje a britnek: az első futamon a kipörgésgátló, a másodikon Chaz Davies bukása babrált ki vele
 
- A Phillip Island-i első verseny néhány pontján úgy tűnt, dobogóra állhatsz, de aztán mi történt? Mit gondolsz úgy az egész hétvégéről az eredmények ellenére?
- Elégedett voltam a fejlődéssel, amit sikerült elérnünk, mindkét versenyen lehettem volna akár harmadik is, de negyedik mindenképp azzal a tempóval, amink volt. Az első futamon volt egy problémám a kipörgésgátlóval, alapvetően biztonsági üzemmódba kapcsolt a verseny fele körül; ez olyasmi, amiről tudtuk, hogy van egy problémánk és a srácok megoldják. Magabiztos vagyok, hogy a következő versenyre rendben lesz. Ez egy teljesen új szoftver volt, teljesen új elektronika, és sokat dolgoztunk vele a teszten és a versenyhétvégén. Az első futam egy pontján másodiknak jöttem előre, miután megelőztem a srácok nagy részét. Nagyon boldog voltam, de nagyon csalódott is az eredmény miatt, amit elértünk. A második versenyen egyszerűen balszerencse volt, hogy belekeveredtem Chaz (Davies – a szerk.) bukásába.
 
- Volt egy sebészi műtéted néhány hete, miért került rá sor?
- Egy inamat eltávolították, egyet pedig helyrehoztak azután, hogy tavaly eltörtem a lábam Ausztráliában. Az egyik ín elzáródott abba a lyukba, ami a csavar eltávolítása után maradt, a másik meg megsérült akkor. Ez már karácsony óta ártott nekem, sok fájdalmam volt miatta. Az erő meg minden rendben volt, csak elég frusztráló volt, mert nem tudtam úgy edzeni, ahogy akartam. Várom, hogy a seb begyógyuljon, és ha ez megtörténik, minden visszatér a normális kerékvágásba.
A brit néhány hete műtéten esett át, jövő héten viszont két teszten is részt vesz csapatával
 
- A kipörgésgátló hibája és a második futam balszerencséje ellenére úgy tűnt, hogy már eléggé kényelmesen érzed magad a motoron. Mi jelenti a különbséget?
- A motor lehetővé teszi, hogy agresszív legyél és keményen menj. A Honda nagyon erős pontja, hogy ez egy kiegyensúlyozott motor, nem túl érzékeny. Ez volt az egyike a legnagyobb problémáimnak a BMW-vel, mivel az nagyon érzékeny volt a hőmérsékletre és a gumik cseréjére. Néha ez hátráltatott a versenyen, míg a Honda pont az ellenkezője, minden körülmények között jól működik és lehetővé teszi, hogy elég keményen motorozz. Természetesen van néhány terület, ahol fejlődnünk kell.
 
- Két tesztet terveztetek a következő forduló előtt: az elsőt Aragónban április 2-től 4-ig, majd egy másodikat Alcarrasban április 7-én és 8-án, igaz?
- Igen, három napot tesztelünk a pályán, ahol versenyezni fogunk, sok új fejlesztésünk van, amire már vártunk. A csapat nagyon keményen dolgozott a gyárban a szünet során, szóval már alig várom, hogy kipróbálhassam ezeket az új dolgokat.
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2022  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: