Jegyek

Hátrányból előnyt! – Monteiro már hazai versenyére...

WTCR
Hátrányból előnyt! – Monteiro már hazai versenyére tesztelt Moszkvában
2013.06.10. 10:26
Az ember alapvetően két dolgot tehet a bajban. Vagy kétségbeesik és feladja a küzdelmet, vagy megpróbálja az előnyére fordítani a nehézségeket, és túllendülni rajtuk. Tiago Monteiro egyértelműen ez utóbbi utat választotta az elmúlt hétvégén.
 
A gyári Honda csapat portugál WTCC-pilótája a szombati nap végén nyakig volt merülve a bajban. A második szabadedzésen és az időmérőn is technikai problémák hátráltatták, ami miatt nem tudott továbbjutni a Q2-be, sőt, kényszerű motorcseréje folytán biztossá vált, mindkét vasárnapi futamot a legutolsó rajthelyről kell majd megkezdenie.

Ez az, amin már nem tudott változtatni, ugyanakkor tudta, a következő fordulók történésein még változtathat. Márpedig a WTCC mezőnye Moszkva után legközelebb Monteiro hazájába, a portugáliai Portóba látogat majd. A rutinos pilóta nem is bánkódott sokáig, hamar felismerte a lehetőséget, és a vasárnapi futamokon teszt üzemmódba állította magát. Különféle beállításokat próbált ki a Civicen, és gyűjtötte, gyűjtötte és gyűjtötte az értékes adatokat, amik legközelebb, Portugáliában, valamint a szezon hátralevő részében hozzásegíthetik majd őt és csapatát a jobb szerepléshez.

Közben meg még bónuszként előzött is néhányat, nem is olyan keveset, szám szerint 21-et a két verseny alatt összesen. Az első futamot ugyanis a 13., a másodikat a 12. helyen zárta, azaz kis híján még a pontszerzés is majdnem összejött neki.

„Két külön beállítással futottunk a két versenyen. Tudtam, hogy szinte lehetetlen lesz felzárkóznom a pontszerző helyekre, és ez még nyilvánvalóbbá vált, amikor kiderült, az eső sem fogja megkeverni a lapokat. Így aztán úgy döntöttem, inkább különböző beállításokat tesztelek az autón, olyanokat, amiket eddig nem volt időnk kipróbálni. Volt köztük jobb és rosszabb is, de nem is ez a fontos, hanem hogy rengeteg hasznos információt gyűjtöttünk, amiket fel tudunk majd használni a szezon folytatásában” – árulta el a korábban az F1-ben is bizonyító Monteiro, aki három hét múlva következő hazai futama előtt elöljáróban elmondta:

„Igazán szeretnék egy jó show-val szolgálni az otthoni szurkolóimnak. Remélem, sikerül leráznunk magunkról a technika ördögét, aki tönkretette ezt a hétvégénket, és Portugáliában sikerül majd egyszerre jó eredményt elérnünk és jó show-t produkálnunk a szurkolóknak.”  
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2022  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: