Jegyek

Herlings, Geerts és Renaux nyerték a Motokrossz-vb...

Egyéb motorsport
Herlings, Geerts és Renaux nyerték a Motokrossz-vb versenyeit Faenzában
2020.09.06. 20:14
A KTM-es holland ezzel jelentősen ellépett összetettben.
 
Az olaszországi Faenzában folytatódott a Motokrossz-világbajnokság 2020-as idénye. A MX2-esek első futamán Tom Vialle jött el legjobban, azonban Jago Geerts és Mathys Boisrame is tartotta vele a lépést, miközben hátrébb rengetegen elestek (köztük Roan van de Moosdijk is). Ezután Maxime Renaux jött fel a harmadik pozícióba, megelőzve honfitársát. A KTM-es nagyjából a futam feléig örülhetett, aztán viszont a hibája miatt négyen is megelőzték őt. Más komoly változás ezután már nem is történt az élen, így Geerts simán nyert Renaux, Boisrame és Vialle előtt.A második viadalon Renaux indult el legjobban, de Vialle is közvetlenül ott volt mögötte, ahogyan Geerts és Boisrame is. A négyes sorrendje így maradt a futam végéig. A nagydíjgyőzelmet így végül Renaux szerezte Geerts és Vialle előtt.

Az MXGP-ben Ivo Monticelli kapta el legjobban a startot, mögötte pedig Jorge Prado és Jeffrey Herlings jöttek el. A spanyol aztán nem sokkal később átvette a vezetést, míg a hollandot átlépte Clement Desalle. Ezután folyamatosan jöttek a pozíciócserék, melyek után ez volt a sorrend: Prado-Herlings-Antonio Cairoli-Desalle-Jeremy Seewer-Romain Febvre-Gautier Paulin. A kawasakis ezután folyamatosan vesztett a tempójából, és egyre inkább hátracsúszott. Szépen lassan Tim Gajser és Glenn Coldenhoff is elkezdett felzárkózni az élen haladókra, majd feljöttek egészen a hatodik-hetedik helyekre. Az utolsó körökben váratlanul sok izgalom és komoly csata volt, ugyanis az élen álló négyes teljesen összeért, Herlings pedig át is vette a vezetést, míg Seewer bedarálta az olasz KTM-est. A négyszeres világbajnok innen már nem is engedett ki, így megnyerte az első versenyt Seewer és Cairoli előtt, Prado viszont az utolsó körben elkövetett bukása miatt csak negyedikként ért be a célba. Gajser egy korábbi hibája miatt csak nyolcadikként zárt.
 
A második versenyen ismét Prado kapta el legjobban a startot, mögé pedig Herlings Seewer és Gautier Paulin jöttek fel. Tim Gajser és Cairoli csak a hatodik-hetedik helyeken haladtak, Arnaud Tonus viszont bukott. Az említett szlovén-olasz kettős helyet cserélt nem sokkal később, majd felkapaszkodtak pár helyet. A verseny következő etapja aránylag nyugodtan zajlott le, ám Prado hibázott, így Herlings megint átlépte őt, ahogyan Seewer, Cairoli, Romain Febvre és Gajser is. A holland ezzel már 60 ponttal vezetett összetettben, ráadásul olasz csapattársa is átlépte a szlovén riválist.

MX2 végeredmény:

 
MXGP végeredmény:

 
Fotó: MXGP Twitter
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2020  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: