Jegyek

HIVATALOS: Bastianini aláírt a Ducatival, Zarco fellép a...

MotoGP
HIVATALOS: Bastianini aláírt a Ducatival, Zarco fellép a gyári csapathoz, vagy a Pramachoz
2020.09.11. 20:09
A francia azt sem bánná, ha jövőre csak a Pramacnál kapna lehetőséget.
 
Johann Zarco remekül teljesít idén az Avintia Ducatival, ugyanis az előző években rendre a mezőny végén kullogó csapatnak szerzett egy pole-pozíciót, és egy dobogós helyezést is. A francia most már biztosan marad a Ducatinál, és elmondása szerint közte és Francesco Bagnaia között fog eldőlni a távozó Andrea Dovizioso ülésének sorsa: „A Ducatinak kell még egy kis idő, mert köztem és Pecco között fognak dönteni, ő viszont sérült, így logikus az, hogy megvárják. Nem feltétlenül az a célom, hogy most folyamatosan legyőzzem őt, hiszen ha ő sérülten tizenötödik lesz, én pedig tizennegyedik, akkor egyikünk sem áll készen a gyári csapatra. Remélem, hogy majd dobogókért harcolhatunk, és így dőlhet el az ülés sorsa.”

Zarco azt is elmondta, hogy számára már a Pramac is előrelépést jelentene, valamint kiemelte, hogy bármi is történik, ő viszi tovább magával jelenlegi mérnöki és szerelői gárdáját: „Majdnem biztos vagyok benne, hogy előrébb fogok kerülni csapatügyileg, mert jól teljesítek, és jó információkat is adok a motorról. Mindenki számára remek lenne, ha megkapnám a friss, viszont nem sértődöm meg, ha erre csak a Pramacnál lesz lehetőségem. A gyári csapatnál Dovizioso helyét átvenni határozottan nagyobb teher lenne, hiszen az elmúlt évek során bajnoki esélyes volt, és folyamatosan küzdött a dobogókért. Egy fontos versenyzőt veszítenek el vele, de én szeretnék minél hamarabb az ő szintjén teljesíteni, és harcolni a bajnoki címekért. Csak úgy érdemelhetem ki a helyét, ha többször is a top3-ban leszek. A Ducati nem kötötte ezt ki feltételként, de nekem ez a célom. Jövőre bármelyik másik ducatis csapatnál elérhető lesz ez a cél.”

„Az a jó a szerződésemben, hogy a mostani körülöttem lévő csapat jön velem tovább. A fő elektronikai emberen és Marco Rigamonti is velem tartana, így nem kellene teljesen új környezetbe beilleszkednem. Egyáltalán nem aggódom, mert biztosan maradok a Ducatinál, és előre fogok lépni. Tavaly év végén még azt sem tudtam, hogy mi lesz velem.”


Az Avintia csapatfőnöke, Ruben Xaus időközben megerősítette, hogy szinte biztosan Enea Bastianini váltja a franciát: „Nyilván szeretnénk javítani a csapat helyzetén, mert nagyon gyorsan történnek a dolgok. Két évre terveztem, de Johann nagyon gyorsan fejlődik, és jövőre fel fog lépni egy erősebb csapathoz. Teljesen egyértelmű, hogy jövőre nem versenyez nálunk, mert megérdemli a gyári ülést, mi pedig felhozhatunk egy fiatal versenyzőt. Már bizonyítottuk, hogy el lehet érni jó eredményeket a mi motorjainkkal, és szinte biztos, hogy jövőre lehetőséget adunk egy fiatal olasznak. 99% az, hogy Bastianini jövőre csatlakozik hozzánk.”

Az olasz is bevallotta, hogy jövőre fellép a királykategóriába: „Igen, aláírtam a Ducatival. Jelenleg még nem tudom, melyik csapathoz kerülök, de szerintem az elkövetkezendő hetekben kiderül. Számomra nagy megtiszteltetés, hogy olasz motorral kerülhetek be a királykategóriába, aztán meglátjuk, hogy milyen eredményeket érhetek el.”

Fotó: MotoGP Media
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2020  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: