Jegyek

Hivatalos: Elhalasztják a koronavírus miatt az F1-es Kínai...

F1
Hivatalos: Elhalasztják a koronavírus miatt az F1-es Kínai Nagydíjat
2020.02.12. 13:31
Az FIA bejelentette, hogy a promóter kérésének eleget téve úgy döntött, nem rendezik meg április közepén a sanghaji futamot, de még vizsgálják egy későbbi dátum lehetőségét.
 

A hetek óta tartó koronavírus-járvány egyre több sportesemény törlését eredményezi Kínában: csak az autósportnál maradva nemrég a Formula-E ottani fordulóját, a Sanya ePrix-t halasztották el bizonytalan ideig. Az FIA még azelőtt kijelentette, hogy közelről figyeli a fejleményeket a koronavírus kapcsán, és készek megtenni a szükséges lépéseket a Formula-1-es Kínai Nagydíj kapcsán is.

Nos, a sanghaji promóter kérésére végül az a döntés született, hogy az F1-es futamot is elhalasztják. Eredetileg április 19-én rendezték volna meg a szezon negyedik állomásaként, viszont a mai bejelentés értelmében azon a hétvégén biztosan nem kerül sor a 17. kínai viadalra.

Viszont a törlés egyelőre itt sem végleges: hivatalosan „csak” elhalasztották a nagydíjat, s az FIA és az F1 folyamatosan mérlegeli a koronavírussal kapcsolatos fejleményeket, s azok függvényében igyekeznek egy alternatív időpontot találni a futamnak. Korábban felmerült, hogy esetleg helyet cserélhetne a kínai forduló az Orosz Nagydíjjal, ám ezt az opciót Szocsi elutasította. Így is ősszel van a legtöbb esély a pótlásra: bár a csapatok a hírek szerint ellenkeznek, de állítólag az idényzáró Abu Dhabi Nagydíj hátrébb tolásával próbálhatják meg beszuszakolni az amúgy is rendkívül sűrű naptárba a versenyt.

Fotó: Daimler Media Site
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2020  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: