Jegyek

HIVATALOS: Elhalasztották a Holland, Spanyol és Monacói...

F1
HIVATALOS: Elhalasztották a Holland, Spanyol és Monacói Nagydíjakat
2020.03.19. 16:08
A szezon most már biztosan csak júniusban indulhat el, méghozzá vélhetően az Azerbajdzsáni Nagydíjjal.
 
Azok után, hogy az FIA és a Formula-1 vezetősége már-már botrányba illő kabaré után törölte a szezonnyitó Ausztrál Nagydíjat, majd elhalasztotta Bahreint, illetve a története első versenyhétvégéjére készülő Vietnámot, úgy döntött, hogy a soron következő három fordulót is elhalasztja a koronavírus miatt.

Ezek a fordulók pedig a Spanyol, a Monacói, illetve a hosszú idő után visszatérni készülő Holland Nagydíjak. Nem sokkal ezelőtt előrehozták a hungaroringi verseny utáni nyári szünetet, így minden jel arra utal, hogy az F1 minél hamarabb el szeretné kezdeni a szezont, ami leghamarabb júniusban, az Azerbajdzsáni Nagydíjjal kezdődhet el, ahol 2017-ben és 2018-ban is nagyszerű futamokat láthattunk. Az FIA közleménye így szól:

„A jelenleg zajló koronavírus-helyzet miatt az FIA-nak és a három promóternek meg kellett hoznia ezt a döntést a személyzet, a bajnokság résztvevői, és a szurkolók egészsége és biztonsága érdekében, ami nekünk továbbra is az elsődleges szempont. Az FIA és a Formula-1 továbbra is együttműködik az érintett felekkel illetve a helyi hatóságokkal, figyelemmel kísérik a helyzetet, és keresik a megfelelő időpontot a nagydíjak megtartására ebben az évben, abban az esetben, ha javul a helyzet. Az FIA és a Formula-1 úgy számol, hogy amint biztonságosabb lesz a helyzet, május után elindítja a 2020-as szezonját, és persze továbbra is rajta tartja a szemét a járványon.”

Fotó: Daimer Media Site
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2020  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: