Jegyek

HIVATALOS: Nem lesz idén Mugellóban MotoGP-verseny

MotoGP
HIVATALOS: Nem lesz idén Mugellóban MotoGP-verseny
2020.06.10. 13:59
Sajnos törölni kellett az olasz helyszínen megrendezendő futamot.
 
Sajnos nem ért véget a MotoGP-t érintő versenytörlések sora, miután az Olasz Nagydíjat is törölni kellett a 2020-as naptárból. A legendás mugellói helyszín így harminc év után először marad ki a naptárból, de már mindenki várja a 2021-es visszatérést. A pálya vezérigazgatója, Paolo Poli így nyilatkozott a hivatalos közleményben:

„Sok erőfeszítést tettünk, hogy találjunk egy jó megoldást, de lehetetlen megrendezni úgy a versenyt, hogy a nézők is jöjjenek. A különleges helyzetből adódó nehézségek miatt nem tudunk új időpontot találni az Olasz Nagydíjnak. Meg szeretném köszönni a rajongóknak azt a sok bátorítást és támogatást, melyet az elmúlt hónapok során kaptunk tőlük. 2021-ben szeretettel várunk ismét mindenkit Mugellóban, az egész MotoGP egyik legikonikusabb helyszínén.”

A Dorna elnöke, Carmelo Ezpeleta hasonló gondolatokat fogalmazott meg: „Nehéz szívvel kell bejelentenem a mugellói futam törlését. Sajnos több olyan probléma is adódott a vírus miatt, ami megoldhatatlanná tette új időpont keresését. Mugello az egész világ egyik leggyönyörűbb pályája, és nagyon büszkék vagyunk rá, hogy ezen a helyszínen rendezhetjük az Olasz Nagydíjat. Óriási veszteség ért most minket. A Dorna oldaláról szeretném megköszönni a rajongóknak a megértést és a türelmet, hiszen sokat kellett várniuk arra, hogy kiderüljön a verseny sorsa. Jövőre visszatérünk Mugellóba egy remek versenyhétvégével.”

A nagyon megbízható újságíró, Simon Patterson információ szerint holnap egyébként kapunk egy előzetes naptárat.

Fotó: MotoGP Media
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2020  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: