Jegyek

Hivatalos: Törölték a sepangi tesztet

MotoGP
Hivatalos: Törölték a sepangi tesztet
2021.01.12. 17:36
A Dorna hivatalos közleményben tudatta, hogy a pandémia helyzetre való tekintettel nem kerül megrendezésre, egyszóval törlik a februári malajziai tesztet.
 
A MotoGP februári, több etapos malajziai tesztje tehát elmaradt, hiszen február 19. és 21. között a teljes mezőny gurult volna pályára, míg azt megelőzően a tesztversenyzőknek és az újoncoknak is lett volna további két nap lehetőségük motorozni, azonban most a gyártóknak mindkettőről le kell mondaniuk. Mindennek oka többek között az, hogy kizárólag a mai nap során rekord számú, 3.309 fertőzöttet regisztráltak a távol-keleti országban, a napi átlagos új fertőzött szám pedig 2000. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy a Dorna milyen pótmegoldásban gondolkozik a teszt kapcsán, azonban annyi bizonyos, hogy január 14-én, csütörtökön a csapatokkal egy online meeting keretin belül egyeztet a Dorna.
 
Korábban szó volt róla, hogy esetleg európai helyszínnel pótolják a malajziai tesztet annak elmaradása esetén, azonban ezt egyelőre nem jelentették be párhuzamosan a sepangi gyakorlás lefújásával. A Dorna közleménye szerint egyébként a márciusi katari teszttel változatlanul úgy számolnak, hogy meg tudják rendezni. Habár a MotoGP szezonkezdete még ígyis távolabb van (egészen pontosan két és fél hónap van hátra az évad nyitóversenyéig) azonban jó esély van rá, hogy az előző évhez hasonlóan idén is kizárólag európai helyszíneken bonyolítják a futamokat. Ennél fogva tulajdonképpen már most borítékolni lehet az egyesült államokbeli és az argentin viadalok törlését és egyben olyan pályával való helyettesítését, mely az öreg kontinensen található meg.

Fotó: MotoGP Media
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2021  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: