Jegyek

HRC: “Nem engedhetjük meg, hogy 2020 megismétlődjön”

MotoGP
HRC: “Nem engedhetjük meg, hogy 2020 megismétlődjön”
2021.01.13. 23:58
A HRC fejlesztési igazgatója egy nemrég készült interjúban elmondta, hogy mindent megtesznek annak érdekében, hogy visszahódítsák a világbajnoki címet és megmutassák a Honda erejét.
 
A Honda háza táján természetesen a legnagyobb kérdés továbbra is Marc Marquez állapota, valamint visszatérésének lehetséges időpontja. “Még minden döntésre vár. Rajta tartjuk a szemünket az állapotán és keményen dolgozunk azon, hogy a lehető legjobb motort biztosítuk számára az elsőre tesztre.” Itt egyébként még a malajziai gyakorlást említették, hiszen az interjú a sepangi teszt törlését megelőzően készült Tetsuhiro Hikatával a Repsol Honda emberével. A HRC fejlesztési igazgatója, Takehiro Koyasu is beszélt, több szegmenst érintve a Honda múlt évéről, a jelenről, valamint a jövőről is. “2020 egy katasztrófa volt. A legfőbb oka az volt, hogy már az első téli tesztek óta nagyon szenvedtünk a Michelin abroncsokkal és azzal, hogy működésre bírjuk őket. A koronavírus okozta pandémia helyzet miatt azonban lehetetlen volt véghez vinni a tesztprogramunkat. Mindazonáltal a legjobb versenyzőnk nélkül maradtunk, ami alapjaiban határozta meg a múlt évi eredményeinket.” – mondta a japán szakember, majd így folytatta: “Marc Marquez egy kivételes versenyző, azonban a Hondának kötelessége mind a gyári, mind a szatellit csapat irányába mindent elkövetni annak érdekében, hogy a keményen dolgozzunk és fejlesszük a motort a korona visszahódítása érdekében.”
 
“Számításba vettük Takaaki Nakagami tanácsait is. Tény, hogy Taakaki rengeteget fejlődött 2020-ban, ugyanakor ehhez hozzátartoznak azok a fejlesztések is, melyeket mi a motoron végeztünk el a szezon közben. Taka azonban igen hasznos és egyben értékes visszajelzéseket adott, olyan javaslatokat, melyek elég hasonlóak Marcéhoz. Azt is tudjuk, hogy Nakagami sokat tanult azokból a hibákból, melyeket Aragónban követett el.” Koyasu ugyanakkor hozzátette, hogy a 2020-as eredményeket nagyon komolyan veszik okulás szempontjából és a lehetőségekhez mérten próbálnak motorjukon javítani oly módon, ahogy azt a szabályok lehetővé teszik. Így például a kipufogó rendszer, valamint a váz tökéletesítésén próbálnak dolgozni. “A célunk, hogy megnyerjük újra a tripla koronát, vagyis a versenyzői, a gyártói és a csapat világbajnoki címet, mivel előző évben nem tudtuk bizonyítani a Honda erejét, ezt pedig még egyszer nem engedhetjük meg, hogy megtörténjen.”

Fotó: MotoGP Media
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2021  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: