Jegyek

Hughes nyerte az monzai második futamot, a premások nem...

Egyéb autósport
Hughes nyerte az monzai második futamot, a premások nem szereztek pontot
2020.09.06. 10:29
Szinte a rajt után az élre állt, és a végéig meg sem lehetett állítani a HWA versenyzőjét, a második helyre Lawson, a harmadikra Theo Pourchaire ért oda.
 
A Formula-3-as mezőny második futamával kezdődött a 2020-as Olasz Nagydíj programja, melyet meglepetésre az újonc Michael Belov várhatott az élről Enzo Fittipaldi és Bent Viscaal előtt, mögülük Lirim Zendeli és Liam Lawson startolt. A lámpák kialvását követően Belov azonnal visszaesett két helyet és Zendeli vette át a vezetést tőle. Jake Hughes és Liam Lawson is előre tudott jönni, előbbi már támadta is az új-zélandi versenyzőt, az előzés azonban nem jött össze. A 4. körben stabilizálódni látszott a sorrend, az élen ugyanakkor négyen is küzdöttek az első helyért, nem sokkal később Fittipaldi már oda is ért az élre, majd ment az adok-kapok közte és Zendeli között.

A csatából egyikük sem jött ki jól, előbbi defektet kapott, utóbbi pedig levágta az első sikánt, így visszaesett a hetedik helyre. Közben a Premások, Oscar Piastri és Frederic Vesti vívott hatalmas csatát, előbbit Clement Novalak ki is lökte, és az ausztrál kiesett a versenyből. Ezzel hatalmas lehetőség állt Logan Sargeant előtt, az amerikai a mezőny végéből rajtolva a verseny felénél már a hatodik pozícióban találta magát. A top3-ban sem maradtunk izgalmak nélkül, de Sargeant elképesztő gyorsasággal jött előre, és a 16. körben már a dobogóért a küzdött, viszont annyira, hogy inkább esett vissza, és Vestivel össze is értek.

A futamot végül Jake Hughes nyerte meg elképesztő magabiztossággal, Lawson lett a második és Theo Pourchaire a harmadik. A bajnokságot továbbra is Piastri vezeti két futammal a szezon vége előtt, mivel sem Sargeant, sem Vesti nem szerzett pontot.

A 2. futam végeredménye:

Fotó: Jake Hughes / Twitter
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2020  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: