Jegyek

Ilott simán nyert, miután Schumacher és Zhou hátraestek

Egyéb autósport
Ilott simán nyert, miután Schumacher és Zhou hátraestek
2020.07.04. 17:46
Izgalmasan indult az F2 szezonnyitója.
 
Valtteri Bottas pole-pozíciója után a Formula-2 első futamával folytatódott és egyben zárult a szombati program Spielbergben. Még a rajtra készülés előtt gondba került Luca Ghiotto és Marino Sato, technikai hiba miatt el sem tudták kezdeni a kategória főversenyét. A rajtot a harmadik pozícióból startoló Callum Ilott kapta el legjobban, de a pálya második szektorában a pole-ból induló Guanyu Zhou vissza is előzte csapattársát, miközben hátul Jehan Daruvalát forgatták meg (a vétkes Yuki Tsunoda volt, aki emiatt 5 másodperces büntetést is kapott). Az UNI-Virtuosi Racing két versenyzője, valamint az ötödik helyről induló Mick Schumacher ekkor pedig el is kezdte az elszakadást a mezőny többi részétől, míg Robert Shwartzman és Christian Lundgaard megelőzte a gyengén startoló és hamar kerékcserét vállaló Felipe Drugovichot.  A dán viszont nem sokáig örülhetett a megszerzett pozíciónak, mert Dan Ticktum és Nikita Mazepin könnyedén levadászta őt.

Az élen állók sokáig maradtak kint csere nélkül, ez pedig lehetőséget adott Marcus Armstrongnak, hogy friss abroncsokon elkezdhesse ledolgozni 40 másodperc körüli hátrányát. Zhouék ekkor reagáltak, így sikerült visszatérni a tavalyi F3-as pilóta elé, azonban Ilott számára jobban sikerült a váltás, és nagyjából egy másodperc körüli előnnyel visszatér a kínai elé. Az egy körrel etapját elnyújtó Schumacher valahogy visszatért a két riválisa elé, azonban Zhou tempóból mindkét előtte autózó levadászta. Néhány kör küzdelem után pedig Ilott is elkapta a hétszeres F1-es világbajnok fiát.

A dráma 14 körrel a futam leintése előtt jött, amikor Zhou autója technikai hiba miatt lelassult, és feladni kényszerült a versenyt, ahogyan Artem Markelov is, ennek hatására pedig bejött a biztonsági autó. Az újraindítás Schumacher számára alakult a legrosszabbul, ugyanis a német megjárta a kavicságyat, és csak a 12. helyre jött vissza. Bár a top10-ben még voltak helyezkedések, Ilott simán nyert a bravúrosan bemutatkozó Armstrong és az F3-as bajnok Shwartzman, valamint Lundgaard, Ticktum, Giuliano Alesi, Louis Deletraz, és a fordított rajtrácsos rajtelsőséget megszerző Drugovich előtt.

Az 1. futam végeredménye:
Fotó: Adrian Flux Twitter
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2020  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: