Jegyek

Íme Nakagami 2021-es gyári Hondája (KÉPEK)

MotoGP
Íme Nakagami 2021-es gyári Hondája (KÉPEK)
2021.02.20. 14:47
Az LCR Honda Takaaki Nakagami oldaláról is lerántotta a leplet 2021-es motorjáról, azok után, hogy tegnap a csapat új versenyzőjét, Alex Marquezt prezentálta az alakulat.
 
Nakagami 2020-ban oroszlánrészt vállalt abban, hogy a Honda nem maradt teljes szégyenben eredményeket tekintve, hiszen a japán motoros például Aragónban pole pozíciót szerezett, emellett pedig bár mindössze egy összetettbeli tizedik hellyel, azonban mégiscsak ő lett a legjobb HRC pilóta a mezőnyben. A február 9-én 29. életévét töltő pilóta elmondta, hogy tavaly egyre növekvő figyelmet és egyben támogatást kapott a Hondától, köszönhetően javuló, ugyanakor kiegyensúlyozott teljesítményének. Habár Nakagaminak dobogós helyekre nem futotta ugyan, azonban többször végzett a legjobb öt között, amivel egyértelműen felhívta magára a figyelmet. A japán motoros például a holtszezon során többször is hangúlyozta, hogy az összes hondás pilótának ugyanolyan gyári technika áll majd idén a rendelkezésére, így motorok szempontjából semmiféle különbség nem lesz a HRC-sek között.
 
A már tapasztaltnak számító versenyző boxában tavaly volt, hogy 10 gyári mérnök is dolgozott, hiszen Alex Marquezre, mint újoncra nemigen hagyatkozhattak, Cal Crutchlow pedig sérülésekkel bajlódott, így a Honda tulajdonképpen csak Nakagamira számíthatott érdemben. Többek között ennek köszönhető az is, hogy Nakagami (is) megkapja a gyári motort, illetve, hogy a Honda felismerte: nem építhetnek kizárólag Marc Marquzre és az általa elért nagyszerű eredményekre, hiszen ha a spanyol kidől a sorból, akkor nélküle japán gyáróriás ide vagy oda, nem igazán van ütőkártyájuk a MotoGP-ben, hiszen a többi versenyzőnek nem feltétlenül fekszik az a motor, amit egyértelműen a nyolcszoros világbajnokra fejlesztettek (eddig).
 

 

 

 

 

 

 Fotó: LCR Honda
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2021  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: