Jegyek

Jarvis Max Verstappenhez hasonlította Millert

MotoGP
Jarvis Max Verstappenhez hasonlította Millert
2015.01.07. 12:55
A Yamaha gyári alakulatának vezetője, Lin Jarvis Max Verstappenhez hasonlította Jack Millert, hiszen mindkét ifjonc hasonlóan nagy ugrást hajt végre karrierje során. Jarvis elárulta, hogy nagyon kíváncsi, hogyan fog teljesíteni a fiatalság. A Moto2-ről is elmondta véleményét, szerinte a kirívó példa ellenére nem veszíti érvényét a kategória.
 
Egyre közeleg a 2015-ös szezon, melynek egyik legnagyobb kérdése, hogyan fog bizonyítani Jack Miller a legnagyobbak között. A Moto3 tavalyi címéről épp, hogy lemaradt, teljesítménye viszont meggyőzte a HRC-t arról, hogy érdemes őt beledobni a mély vízbe, és adni neki egy Open kategóriás MotoGP-masinát. Mindez még az előző nyáron konkretizálódott, amikor a hír elég nagy port kavart a sport háza táján. Sokan ellenezték, mondván, hogy túl fiatal és tapasztalatlan egy ekkora ugráshoz, sokan pedig üdvözölték az ötletet, de egy biztos, hogy akit kicsit is érdekel a MotoGP, az nem ment el szó nélkül az eset mellett.
 
Természetesen a Honda fő riválisa, a Yamaha is árgus szemekkel figyeli majd a fiatal ausztrált, hogy mire lesz képes. A „hangvillások” gyári csapatának vezetője, Lin Jarvis elárulta, hogy izgatottan várja, hogyan alakul majd a helyzet. Jarvis Millert Max Verstappenhez hasonlította nyilatkozata során (a hasonlat nem véletlen, Verstappen ugyanis a történelem legfiatalabb versenyzőjeként mutatkozik be idén az F1-ben a Toro Rossónál). A Yamaha csapatfőnök minderről a MotorCycleNews.com-nak fejtette ki véleményét.
Miller a teszttilalom ideje alatt sem unatkozik
 
„Nagyon érdekes lesz. Helyes, vagy sem? Ha megkérdezed a sportban azokat az embereket, akik kicsit már idősebbek, nincsenek meggyőződve arról, mi lesz. De talán Verstappen képes lesz nagy dolgokat véghezvinni az F1-ben, és Miller ugyanezt teheti a MotoGP-ben, és ez megváltoztatja majd a játékszabályokat. Nem tudom (mi lesz), de nagyon kíváncsi vagyok, mi fog történni ezzel a két fiatal sráccal” – mondta az angol szakember. Hogy marad-e értelme a középső géposztálynak? Jarvis erről is elmondta véleményét.
 
„Miller lépése nem veszi érvényét a Moto2-nek, de ha egy srác ezt megteszi és sikeres lesz, akkor ez változhat, mert több fiatal srác áll majd készen, hogy kockáztasson. De fiatal versenyzőként, ha túl hamar lépsz fel és elbuksz, akkor még azelőtt elkenődsz, mielőtt kapnál egy újabb lehetőséget.” Jarvis szerint tehát néhány vakmerő versenyzőn kívül nem valószínű, hogy megrohamoznák a királykategóriát a tizenévesek. Mindenesetre mi is nagyon kíváncsian várjuk, mit tud majd kihozni nem mindennapi helyzetéből Jack Miller. 
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2022  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: