Jegyek

Jorge Lorenzo szerint Valentino Rossi megérdemelte a...

MotoGP
Jorge Lorenzo szerint Valentino Rossi megérdemelte a győzelmet
2015.07.01. 13:06
A Yamaha világbajnoka, Jorge Lorenzo ma délelőtt Barcelonában mutatta be új ruházati márkáját, a Skull Ridert. Az eseményen természetesen ott volt a motogp.com néhány munkatársa is, akik az asseni eseményekről kérdezték. Lorenzo szívesen ecsetelte a legutóbbi nagydíj eseményeit.
 
Lepd meg magad vagy a párod eredeti MotoGP-s és Valentino Rossi-s termékekkel! Gyere és válogass kiváló minőségű raktárkészletünkből! Nálunk mindent megtalálsz: kulcstartók, matricák, ruházati termékek és kiegészítők, kedvező áron! (x)

Úgy tűnik, Jorge Lorenzo a pályán kívül is tartani kívánja a lépést csapattársával, Valentino Rossival. A spanyol ugyanis kedd délelőtt mutatta be új ruhamárkáját, a Skull Ridert. A bemutatót természetesen nem hagyhatta ki a motogp.com sem. Ha pedig már ott voltak, ki is faggatták a négyszeres világbajnokot, miként látta a múlt hétvégi eseményeket. Lorenzo zsinórban négy futamgyőzelmet szerzett, ezt a sorozatot azonban Rossi és Marquez megszakították Hollandiában, hiszen felejthetetlen versenyt produkálva végeztek az első két helyen, ezzel pedig a harmadik helyre szorították mallorcai riválisukat. „Assenben olyan dolgokba botlottunk, amik megnehezítették számunkra azt, hogy gyorsak legyünk, különösen két szektorban, de meg tudtuk menteni a harmadik helyet, és nem veszítettem sok pontot Valentinóval szemben” –kezdte nyilatkozatát Jorge Lorenzo. „Remélhetőleg a következő verseny sokkal jobban megy majd Németországban.”
 
Lorenzo elárulta, hogy a hétvégén látott hátrányuk egy része a Bridgestone abroncsainak számlájára írható, ugyanakkor azt is elismerte, hogy akadtak olyan helyzetek, amiket ő nem tudott megoldani. „A problémák 20%-át a gumik jelentették, a többi 80%-ot pedig az a két szektor, melyek egyik másik pálya szektoraival sem összehasonlíthatóak, ahol nagyon nagy sebességnél kell irányt változtatni. Nem tudtam megoldani a gondjaimat versenyzőként, és nem tudtam gyorsabb lenni.” A következő állomás Sachsenring a mezőny számára. Ez a pálya azon kevesek egyike (Austin és Argentína mellett), ahol még korábban soha sem nyert. Talán idén következhet be az a bizonyos fordulópont.
Lorenzo kihozta a maximumot a hétvégéjéből
 
„Minden évben azzal a gondolattal megyek oda, hogy megszerzem az első győzelmem, de ez elég összetett. Vannak versenyzők, akik nagyon gyorsak ott, például Pedrosa vagy Marquez. Jobban passzol a Hondának, mivel sokkal inkább „stop and go” jellegű pálya, lassú kanyarokkal. Olyan pályáról beszélünk, ahol talán a mi motorunk kissé hátrányban van, mivel nem tudjuk kihasználni a jó kanyarsebességünket gyors fordulókban. Szereztem már rajta néhány második helyet, a múltban voltam közel a győzelemhez. Ki tudja, talán idén megszerezhetjük az első diadalt” – hangzott Lorenzo véleménye Sachsenringről.
 
No de mit gondol Rossi és Marquez asseni ütközetéről? A verseny után még nem kívánta kommentálni a történteket, most azonban már szívesen beszélt erről is. „Igaz, hogy a futam után nem tudtam mit mondani erre, mert nem láttam a verseny alatt. Most már láttam néhányszor, és hogy őszinte legyek: az igaz, hogy normál esetben nem egyenesítheted ki a kanyart a kavicságyon keresztül, de Marc elég nagyot lökött. Vale elsőként érkezett a sikánba, szóval véleményem szerint megérdemelte a győzelmet ezúttal.” Lorenzo tehát kiáll csapattársa mellett még akkor is, ha jelenleg ő a legnagyobb ellenfele a bajnokságban. Abban azonban biztosak lehetünk, ha közöttük alakul ki hasonló csata, ő sem lesz rest beszúrni Rossinak, ha lehetőséget lát rá.  
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2022  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: