Jegyek

Kettős Espargaro-vezetés a shakedown végén, Lorenzo...

MotoGP
Kettős Espargaro-vezetés a shakedown végén, Lorenzo visszatért
2020.02.04. 12:16
Pol Espargaro révén a harmadik napot is behúzta a KTM Sepangban, de testvére is meggyőzően teljesített a 2020-as Apriliával. Lorenzo 46 kört teljesített yamahás visszatérése alkalmával.
 

Kedden a harmadik napjával zárult a hivatalos tesztet megelőző shakedown Sepangban, amelyen a tesztpilóták, a kedvezményekkel rendelkező gyártók versenyzői és az újoncok vehettek részt. Az utolsó napon végre sor került arra, amire a legtöbben vártak a múlt heti bejelentés óta: Jorge Lorenzo bő három év után ült vissza a Yamahára. A tesztmotorosnak igazolt spanyol összesen 46 kört teljesített az M1-es nyergében, a nap során folyamatosan javított az idején, s végül egy másodperccel maradt el a keddi legjobb eredménytől.
Amit nem más ért el, mint Pol Espargaro, így Dani Pedrosa vasárnapi és hétfői elsősége után ismét egy KTM végzett az élen. A többek között új vázzal kísérletező osztrákok motorosa mögött a másik Espargaro, Aleix zárt a második helyen: a spanyol első köreit teljesítette a radikálisan megújított 2020-as Apriliával, Twitteren pedig nem győzte dicsérni a motort. „A shakedown és a 2020-as RS-GP-vel megtett 25 kör után csak annyit tudok mondani: WOW!!! Köszönet az Apriliának az előző hat hónapban elvégzett kemény munkáért! Remek kis évünk lesz!” – írta a noale-i gyártó irányában gyakran kritikus, de most lelkes Espargaro.
A spanyol Bradley Smithtől kapta meg a 2020-as gépet erre a napra, de nemcsak a brit hagyta ki a shakedown utolsó felvonását: Pedrosa helyett Mika Kallio tesztelt a KTM-nél, míg Alex Marqueznek a Repsol Honda jakartai csapatbemutatóján volt jelenése. De visszatérve azokra, akik jelen voltak kedden a maláj pályán: az Espargarók mögött a sérülésből egyelőre meggyőző teljesítménnyel visszatérő Miguel Oliveira lett a harmadik, megelőzve a ducatis Michele Pirrót, valamint a KTM újoncát, Brad Bindert.
A HRC munkáját Stefan Bradl segítette, a Suzukiét Sylvain Guintoli – kettejük közé ékelődött be Kallio és Lorenzo –, de pályán volt még Iker Lecuona, az Apriliánál a 2019-es motorral ismerkedő Lorenzo Savadori, valamint a Yamaha két japán tesztelője, Kohta Nozane és Katsuyuki Nakasuga, akik szokás szerint több motort váltogattak egymás között. A shakedown ezzel véget ért, de az akció még csak most kezdődik majd Sepangban, hiszen pénteken elrajtol az első háromnapos kollektív teszt, amelyen már a MotoGP teljes mezőnye részt vesz.
Fotó: MotoGP Media
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2020  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: