Jegyek

Közös téli teszteket szervez a Citroën és a Honda

WTCR
Közös téli teszteket szervez a Citroën és a Honda
2013.11.06. 14:26
A német MotorSport-Total.com szakportál információ szerint közös téli teszteken venne részt a 2014-es szezon előtt a túraautó-világbajnokság gyári alakulatai közül kettő, a Citroën és a Honda. A gyártók már meg is állapodtak az időpontokat és a helyszíneket illetően: összesen négy teszthetet bonyolítanának le Spanyolországban és Olaszországban.
 
2014-ben egy teljesen új szabályrendszer kerül bevezetésre a túraautó-világbajnokságon, így a gyártóknak új autókat kell tervezniük és építeniük, amelynek tesztelése természetesen hosszú folyamat, így például az idény is csak április elején venné kezdetét a tervek szerint. Két gyári csapat, a Citroën és a Honda azonban nem éri be ennyivel a MotorSport-Total.com szerint, a francia és a japán márka ugyanis közös téli teszteket szeretne szervezni. Ezek előnye nyilvánvaló, hiszen míg a privát gyakorlások alkalmával „csak” a saját kocsid teljesítményét figyelheted, egy összevont teszten láthatod, hol állsz a riválisodhoz képest. Márpedig a következő szezonban a Citroën és a Honda egymás ellenfelei lesznek, ezért mindkettejük érdeke, hogy a felkészülés folyamán lássák, ki hol tart a másikhoz képest.
 
Ennek megfelelően a német szakportál információi szerint nem csak abban állapodtak meg a felek, hogy közösen szeretnének tesztelni a télen, hanem már a helyszíneket és az időpontokat is fixálták. E szerint egy négynapos gyakorlással indítanának Aragónban január második felében, majd következne Barcelona, míg március elején átutaznának az olaszországi Vallelungába (ahol nemrég a Yokohama is tesztelte az új abroncsokat), végül pedig egy háromnapos teszttel zárnának Valenciában. Ez összesen 15 napnyi közös gyakorlást jelentene a két márka számára, amely már nem elhanyagolható mennyiség – példának okáért a Forma-1-es csapatok idén mindössze 12 napos kollektív tesztet bonyolítottak le az idény kezdete előtt. Fontos egyébként az, hogy csak január második felében találkoznának először, hiszen míg a Citroën már nyár óta teszteli a C-Elysée WTCC-s változatát (többek között jártak a Hungaroringen is), addig az új Honda várhatóan csak a jövő év elején tud pályára gurulni.
 
A Citroën és a Honda által tervezett közös téli tesztek:
Január 21-24.: Aragón (Spanyolország)
Február 11-14.: Barcelona (Spanyolország)
Március 3-6.: Vallelunga (Olaszország)
Március 19-21.: Valencia (Spanyolország)

Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2022  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: