Jegyek

KTM: „Nem akarunk az F1 irányába haladni”

MotoGP
KTM: „Nem akarunk az F1 irányába haladni”
2020.06.15. 15:55
Pit Beirer szerint a pályán kell megnyerni egy versenyt, nem pedig egy irodában.
 
A koronavírus miatt, az idei MotoGP szezonban szabályozták a csapatok számára, hogy mennyi embert alkalmazhatnak az egyes fordulókon. A gyári alakulatok 45, a szatellit csapatok 25 embert hozhatnak magukkal, utóbbinak pedig a gyári csapatok emberei segítenek be a hétvége folyamán. A KTM motorsportért felelős igazgatója, Pit Beirer azt mondta a Crash.Net szakoldalnak, hogy szerinte ez megfelelő a csapatok számára, de nem örülne annak, ha az F1 irányába haladnának. A Formula-1-ben a nagyobb csapatoknál több, mint 100 mérnök a csapat központjából segíti a munkát, úgynevezett „Mission Control” termekből. Beirer reméli, a MotoGP-ben nincsenek hasonló törekvések:

„Hogy egészséges maradjon a sport, nem kellene az F1 irányába haladnunk, és 60, 70, 80 embert otthon dolgoztatni, hogy adatokat küldjön a pályára. Természetesen nagy segítség lenne, de nincs rá szükség. Miért nézik az emberek a MotoGP-t? Hogy lássák a versenyzőket, akik meg akarják mutatni, ki a jobb. De úgy gondolom, nem azért ülnek le a televízió elé, vagy jönnek ki a versenyre, hogy megtudják, ki a 100 legokosabb mérnök. Minden egyes euróért sírnék, amit erre kellene költeni. Szeretném megtartani a sport szellemét, és amikor azt mondom, hiányzik a versenyzés, akkor a pályára gondolok, nem pedig egy irodára.”

A Yamaha számára pedig a legnagyobb kérdés az lesz a szezon kezdetekor, hogy a mérnökeik miképp utaznak Japánból és Ausztráliából a verseny helyszínére. Lin Jarvis, a Yamaha csapatfőnöke a következőket nyilatkozta: „A legnagyobb gondunk a japán csapattagok utazásával van, valamint Valentino Rossi csapatában az ausztrál szerelőkkel. Meglátjuk, hogy a következő hetekben hogyan alakulnak az utazásra vonatkozó előírások. Ha a japán mérnökök kapnak engedélyt, akkor a másik probléma az, hogy nem tudnak visszautazni. Korábban elmondtuk, hogy abban az esetben tudunk részt venni a versenyeken, ha erre találunk megoldást.”

Fotó: MotoGP Media
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2020  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: