Jegyek

Larry ten Voorde újra nyerni tudott, és ezzel ő a 2020-as...

Egyéb autósport
Larry ten Voorde újra nyerni tudott, és ezzel ő a 2020-as szezon bajnoka
2020.09.06. 13:04
Dylan Pereira nem tudta jól összerakni szezonbéli utolsó futamát.
 
Monzában zárult a Porsche Supercup 2020-as szezonja. Az bajnoki címért a pole-ból rajtoló Larry ten Voorde, illetve a negyedik pozícióból startoló Dylan Pereira küzdött meg. A startot egész jól kapta el a holland, viszont hátul Philipp Sager falnak vágódott, és jött a biztonsági autó. A luxemburgi pilóta is tudott egy helyet javítani, azonban komoly csatára számíthatott a futam maradék szakaszában. Az újraindítás után sem tartott sokáig a versenyzés, ugyanis Hugo Nerman beleállt a falba, így megint jött a safety car.

Az újabb restart után Stefano Gattuso és Lucas Gröneveld egymással összeérve megforogtak, viszont ezúttal szerencsére nem volt szükség hosszú sárga zászlós periódusra. Ayhancan Güven átlépte Jaxon Evanst, aztán viszont egy kanyarlevágás miatt kénytelen volt visszaadni a pozícióját, viszont más fontos esemény nem igazán történt. A 10. körben aztán Leon Köhler megelőzte Pereirát, aki ezzel már szinte biztosan bukta a bajnoki címet.

Az utolsó körökben már nem is voltak komolyabb változások, így ten Voorde újabb futamgyőzelmével megszerezte a 2020-as bajnoki címet, Florian Latorre és Köhler előtt befutva. A top10-be még Pereira, Evans, a Güvent elkapó Jean-Baptise Simmenauer, Güven, Jordan Love, Marius Nakken, Diego Bertonelli és Marvin Klein fért be.

A futam végeredménye:
Fotó: Porsche Supercup Twitter
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2021  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: