Jegyek

Lawson kemény csaták után nyerte az F3-as sprintfutamot

Egyéb autósport
Lawson kemény csaták után nyerte az F3-as sprintfutamot
2020.07.05. 10:29
Richard Verschoor DRS nélkül már nem tudott támadni az utolsó körökben.
 
A Formula-3 fordított rajtrácsos futamával kezdődött meg a vasárnapi futamok sora Spielbergben. Az első helyről Clement Novalak kezdhette meg a futamot Aleksandr Smolyar előtt. Az élről rajtoló brit nagyon simán eljött, mögé pedig David Beckmann és Liam Lawson jöttek fel. Az első körök legnagyobb vesztese Logan Sargeant volt, aki a tegnapi dobogója után ezúttal defektet kapott, és csak a mezőny végére jöhetett vissza. Ekkor Beckmann mutatott egy komoly tempójavulást, és könnyedén átvette a vezetést a carlinos riválisától. A brit megpróbált visszatámadni, azonban túl szélesen vette a 3-as kanyart, így bukott még egy pozíciót Lawsonnal szemben, aki néhány kör múlva a tridentes németet is levadászta, és az élre állt.

Néhány kör nyugalom után az első rajtkockából induló Novalak kapaszkodott vissza a második helyre, viszont ezzel a manőverrel Lawson el tudott szakadni a többiektől. A futam menetét ekkor egy virtuális biztonsági autó szakította meg, ugyanis a tegnapi harmadik helyezett Alexander Peroni egy technikai hiba miatt kénytelen volt feladni a viadalt. A folytatás legjobb Richard Verschoornak kedvezett, ugyanis a holland néhány kör alatt felkapaszkodott Lawson mögé, és megkezdte ledolgozni a hátrányát.

Öt körrel a verseny leintése előtt be kellett jönne a safety carnak, mivel Roman Stanek túl szélesen érkezett a célegyenesbe, és ledarálta az egyik DRS-zónát jelző táblát. Mivel már nem lehetett használni a nyitható hátsó szárnyat az utolsó körökre, Lawson kivédekezte Verschoor támadásait, és megnyerte a sprintfutamot. Rajtuk kívül Novalak, Beckmann, Lirim Zendeli, Frederik Vesti, Smolyar, a bajnokságot vezető Oscar Piastri, Enzo Fittipaldi és Max Fewtrell fért be a top10-be.

A 2. futam végeredménye:
Fotó: Formula 3 Twitter
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2020  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: