Jegyek

Leclerc: „Az ellenfeleinknek bíznia kellene az FIA-ban”

F1
Leclerc: „Az ellenfeleinknek bíznia kellene az FIA-ban”
2020.03.17. 16:31
A Ferrari versenyzője úgy gondolja, teljesen érthető, hogy nem hoztak mindent nyilvánosságra Jean Todték a tavalyi motorjuk szabályosságával kapcsolatban.
 
Mint ismeretes, korábban hét Formula-1-es csapat (Mercedes, Red Bull, McLaren, Alpha Tauri, Racing Point, Renault, Williams) közleményben szólította fel a Nemzetközi Automobil Szövetséget, hogy hozza nyilvánosságra annak a megállapodásnak a részleteit, amit a Ferrari csapatával kötöttek az olaszok tavalyi hajtásláncával kapcsolatban. Az FIA egyelőre ezt nem tette meg és a maranellói alakulat ifjú titánja, Charles Leclerc szerint ez így van rendjén, mivel ha ezt megtennék, akkor az egész csapat addigi munkáját nyilvánosságra hoznák:

„Én teljesen megbízok a csapatomban és az FIA-ban is, biztos, hogy minden rendben van. Részemről lezárt az ügy, innentől csak előre tekintek. Az ellenfeleknek is bízniuk kellene az FIA-ban, ők csak végzik a munkájukat. Szerintem teljesen érthető, hogy nem mondanak el mindet, mert ebben mi is benne vagyunk. Ha mindent publikálsz, akkor tulajdonképpen akkor az egész csapat munkáját is nyilvánosságra hozod, így ez teljesen érthető” – idézi a Leclerc-t a motorsport.com szakoldal.

Csapattársa a négyszeres világbajnok Sebastian Vettel ugyanígy vélekedik: „Bízok a csapatomban, hogy mindent a szabályosság keretein belül csinálnak mindig. Úgy gondolom, mindenkinek bíznia kellene az FIA-ban, hiszen a csapatokért dolgoznak, így ehhez semmi hozzáfűznivaló nincs. Ha valakinek további kérdései vannak, én nem tudok ezekre válaszolni, mert az autók nagyon összetettek, és szerintem nem én vagyok a legjobb ember, aki ebbe betekintést nyújt.”

Fotó: Ferrari S.p.A
 
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2020  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: