Jegyek

Locatelli a gyári Yamahához szerződik

Superbike
Locatelli a gyári Yamahához szerződik
2020.10.06. 21:56
Bár egyelőre hivatalos bejelentés nincsen, azonban a hírek szerint csupán napok kérdése, hogy bejelentsék: 2021-ben az idei Supersport világbajnok lesz Toprak Razgatlioglu csapattársa a Pata Yamahánál.
 
Azt már régóta tudni, hogy Razgatlioglu 2021-ben új csapattársat kap, tekintettel arra, hogy Michael van der Mark egy BMW-re ül majd át a következő szezonban, azonban az egyelőre kérdés volt, hogy ki kapja meg a felszabadult Yamahát. A német speedweek értesülései szerint napok kérdése és bejelenthetik, miszerint a Supersportból Andrea Locatelli érkezik majd van der Mark helyére. A nemrég 600-as világbajnokká koronázott olasz óriási fölénnyel nyerte az idei Supersport szezont, hiszen eddig tizenkét győzelmet szerzett és rajta kívül mindössze ketten voltak képesek 1-1 diadalt begyűjteni. Persze ez a nagyszerű teljesítmény koránt sem garancia arra, hogy hasonlóan versenyképes lesz a Superbike-ban, hiszen emlékezzünk csak vissza, hogy 2008-ban Kenan Sofuoglu váltása sem sült el a legjobban és a török még a szezon vége előtt úgy döntött , hogy vissztér a Supersportba, ahol igazán sikeres tud lenni.
 
Természetesen ez nem azt jelenti, hogy Locatellire is ez a sors várna, hiszen ő már a Superssportban is megelepést okozott azzal, hogy gyakorlatilag újocnként nyerte a kategóriát. Más aspektusból ez annyira nem állja meg a helyét, mivel az olasznak volt azért korábbról világbajnoki tapasztalata a MotoGP Moto2-es kategóriájából (három szezon), illetve a Moto3-ban is szerepelt. A Yamaha egyébként Locatelli leigazolásával nem kockáztat túl sokat, hiszen a világbajnoki címtől idén is messze voltak, próbálkozni pedig nem szégyen, hátha bejön nekik a projekt. Jelenleg értelemszerűen (a Kawasakit leszámítva persze) minden gyártó azon próbálkozik, hogy valamiképp megtörje Jonathan Rea és a zöldek hat szezon óta tartó uralmát. A Yamaha utolsó nagy sikerét 2009-ben érte el Ben Spies jóvoltából, amikor mindmáig egyetlen Superbike bajnoki címüket szerezték. Emlékszünk még arra, hogy Noriyuki Haga hány szezonon keresztül próbált végső sikert szerezni a hangvillásoknak? Aztán amikor a japán az akkor nagy rivális Ducatihoz szerződött, akkor úgy lett második a végelszámoláskor, hogy a Yamaha Spies jóvoltából felért a csúcsra.

Fotó: Yamaha-Racing
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2020  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: