Jegyek

Lorenzo: „99 helyett már csak 98 százalék, hogy nem térek...

MotoGP
Lorenzo: „99 helyett már csak 98 százalék, hogy nem térek vissza”
2020.02.06. 19:16
Bár eredetileg teljesen fel akart hagyni a motorozással, az első yamahás tesztnapja után olyan boldognak érezte magát, mint már másfél éve nem. Rossi és Vinales is örül, hogy a tesztcsapatukat erősíti az ötszörös világbajnok.
 

Jorge Lorenzo a tavalyi szezonzárón jelentette be, hogy visszavonul az aktív versenyzéstől, a múlt héten viszont kiderült, hogy tesztmotorosként visszatér legnagyobb sikerei helyszínére, a Yamahához. A sepangi shakedown utolsó napján pályára is gurult az M1-essel, amely után úgy nyilatkozott a spanyol, hogy érzése szerint továbbra is passzol a stílusához a hangvillások gépe. Úgy tűnik, olyannyira remekül érezte magát Lorenzo az egynapos teszt során, hogy amikor a Yamaha mai csapatbemutatóján arról kérdezték, átgondolná-e a visszavonulását, így felelt:

„Az első elképzelésem, amikor visszavonultam, az volt, hogy teljesen visszavonulok. 18 évet teljes mértékben a győzelemnek és a versenyzésnek szenteltem, valamint a kemény munkának, hogy teljesítsem a küldetésem. Most úgy érzem, már egy másik szakaszában járok az életemnek. Ugyanakkor azt is el kell mondanom, hogy a minap nagyon élveztem a Yamahával való motorozást. Olyan örömöt éreztem, amelyet már nagyon régóta nem – talán akkor éreztem utoljára ilyet a karrierem szempontjából, amikor 2018-ban három versenyt megnyertem. Sajnos a sérülések és a rossz eredmények miatt ezt nem élhettem át az utóbbi másfél évben. De ezek a napok boldogsággal töltöttek el, szóval ha Valenciában azt mondtam, hogy 99 százalék esély van rá, hogy nem térek vissza, akkor ez most már csak 98 százalék.”

Az ötszörös világbajnokot egyébként már a nyilatkozata előtt szóba hozták egy esetleges barcelonai szabadkártyás szerepléssel. A Yamaha a múlt heti bejelentés alkalmával a közleményben kiemelte: bár egyelőre nincsenek terítéken ilyen jellegű kalandok Lorenzo számára, de nyitottak bármire, ha esetleg a spanyolnak megjönne a kedve a versenyzéshez. Mindenesetre egyelőre tesztversenyzőként számítanak rá a japánok, márpedig az egykori csapattárs és rivális, Valentino Rossi szerint ebben a szerepkörben is roppant hasznos lesz a gyárnak:

„Szerintem Jorge tökéletes számunkra. Először is, nagyon sokat mondtam Lin Jarvisnak és a Yamaha menedzsmentjének, hogy beszéljenek Jorgével, szerintem ez egy okos döntés. Lehet, hogy egyesekben voltak kételyek, mert tavaly komoly gondban volt a Hondával, de mindig mondtam, hogy egyetlen nap után versenyképes lenne az M1-esen, és igazából ez így is történt az első napján. Ez pedig komoly jelentőséggel bír számunkra, mert a mai MotoGP-ben nagyon fontos egy erős tesztcsapat, amelyet gyűjti az adatokat és minden ilyesmit, de ehhez kell egy erős motoros is, aki gyors és hasonló köridőkre képes, mint mi. Úgy vélem, nagy segítség lesz számunkra, hogy rövidebb idő alatt fejlesszünk a motoron” – idézi a Motorsport.com az olaszt, akivel egyetértett Maverick Vinales is:

„Nagyon fontos a jelenléte számomra, mert majdnem azonos helyről származunk, ugyanazt a nyelvet beszéljük, nagyon hasonló a személyiségünk, így sokkal könnyebb vele dolgoznom. Ráadásul világbajnok volt ezzel a motorral, tudja, mire van szükség ehhez. Az előző években nem voltunk elég versenyképesek ehhez, szóval nagy lehetőség számunkra, hogy itt van Jorge.”

Fotó: MotoGP Media
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2020  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: