Jegyek

Lorenzo attól félt, hogy akár le is bénulhat

MotoGP
Lorenzo attól félt, hogy akár le is bénulhat
2020.01.04. 10:04
Az ötszörös világbajnok elismerte: egy az eddigieknél is súlyosabb sérüléstől való félelem is komolyan közrejátszott abban, hogy a 2019-es idény végén visszavonult.
 
Jorge Lorenzo a tavalyi évadzáró Valenciai Nagydíjon bejelentette visszavonulását, amely egyszerre volt váratlan, de a 2019-es küszködését tekintve kevéssé meglepő is. A spanyol nem érzett rá a Hondára, ráadásul folyamatosan sérülések hátráltatták, amelyek közül a legsúlyosabb az asseni csigolyatörése volt, amely miatt több versenyt is kénytelen volt kihagyni. Az ötszörös világbajnok a BT Sportnak adott interjúban nemrég őszintén elismerte: tartott egy még súlyosabb sérüléstől, ezért döntött a távozás mellett.

„A sérülések felgyorsították a döntésemet a visszavonulással kapcsolatban. Nélkülük maradtam volna, hogy megpróbáljak versenyképes lenni a Hondával” – mondta el Lorenzo, aki így folytatta a tavalyi szenvedése és a döntése kapcsán: „Több dolog kombinációjából állt ez össze: a motor nem passzolt a stílusomhoz, kevés volt a motivációm, és persze a türelmem is, mert nem akartam még egy évet várni az én koromban, 32 évesen. Ráadásul a hátsérülések eléggé súlyosak is lehetnek, nem olyanok, mintha a kezed vagy a lábad sérülne. A legrosszabb esetben akár le is bénulhattam volna. Úgy éreztem, óvatosabbnak kell lennem, nem akartam többször bukni.”

„A barcelonai tesztbalesetem után megvizsgáltuk a felvételeket számítógépen, és attól a pillanattól fogva elkezdtem félni attól, hogy újra bukni fogok és megsérülök. Nem sokkal ezt követően történt az asseni esésem. Akkor megkérdeztem magamtól, hogy mit csinálok még itt. Utána adtam magamnak még egy esélyt, de az igazság az, hogy többé már nem találtam okot a folytatásra”
– fogalmazott a spanyol motoros.

Lorenzo saját bevallása szerint nem fog teljesen hátat fordítani a MotoGP-paddocknak. Néhány értesülés szerint televíziós szakértőként vállalhat munkát, ám ennél sokkal izgalmasabb, hogy állítólag a Yamaha tesztversenyzői ajánlatot tett neki. A legnagyobb sikereit a hangvillásoknál érte el Lorenzo, s az ő stílusának kifejezetten az M1-es fekszik a legjobban. Ugyanakkor ezzel egyidejűleg az olasz sajtóban az a pletyka is elkezdett terjengeni, hogy nemcsak a Yamaha, hanem a Ducati is megkereste tesztversenyzői ajánlattal. A spanyol nemrég úgy nyilatkozott: reméli, hogy rövidesen bejelentést tehet azzal kapcsolatban, miként is vállal szerepet a továbbiakban a MotoGP-ben.

Fotó: Repsol Media
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2020  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: