Jegyek

Lorenzo: „Még mindig ideális a stílusomhoz a Yamaha”

MotoGP
Lorenzo: „Még mindig ideális a stílusomhoz a Yamaha”
2020.02.04. 15:36
A távozása óta eltelt bő három évben is megtartotta fő erősségeit az M1 – véli az ötszörös világbajnok, aki a sepangi shakedown során először vezethette a hangvillások jelenlegi gépét.
 

Jorge Lorenzo 2016 végén hagyta el a Yamahát, amelynek színeiben kilenc MotoGP-s év alatt három vb-címet gyűjtött, a múlt héten viszont bejelentették, hogy a versenyzéstől azóta visszavonult spanyol tesztmotorosként visszatér a hangvillásokhoz. A sepangi shakedown utolsó napján aztán motorra is ült Lorenzo, s összesen 46 kört tett meg az M1-es nyergében. A nap végén a versenyző úgy érezte, a Yamaha még mindig passzol a stílusához:

„Régóta vártam már erre a napra. Kicsit ideges voltam, mert fel akartam mérni néhány dolgot: sokat változott-e a motor három év alatt, veszített-e bizonyos erősségeiből, de most már látom, hogy nem, a motor karakterisztikája ugyanolyan maradt” – írta a közösségi oldalakon Lorenzo, akinek szavait a Motorsport.com idézi. „Nagyon sok erőssége van, valamint néhány gyengesége is, amiket már ki is elemeztünk, hogy a jövőben javíthassunk rajtuk. Azonnal éreztem, hogy a motor továbbra is jól irányítható, „sima” a motorblokk, nem veszi túlságosan igénybe fizikailag a versenyzőt. Még mindig ideális a motorozási stílusomhoz.”

Az ötszörös világbajnok bő egy másodperccel maradt el az élen végző KTM-es Pol Espargarótól, de nem is a köridőn volt a hangsúly, és Lorenzo szerint ez nem is rossz teljesítmény: „Három hónap után ültem újra motorra, három év elteltével pedig Yamahára, ami hosszú idő, de minden egyes kifutással egy másodpercet javítottam. Végül egy másodperccel maradtunk el az elsőtől, ami elfogadható eredmény az első napon, ilyen kevés kör után. Elégedett vagyok, a csapat tökéletes, a motor még mindig nagyon versenyképes, és biztos vagyok benne, hogy mindenki munkájának köszönhetően ezen még javítani is fogunk.”

Fotó: MotoGP Media
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2020  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: