Jegyek

Lorenzo nem írja le Stonert

MotoGP
Lorenzo nem írja le Stonert
2012.08.21. 14:32
Habár Casey Stoner az indianapolisi versenyhétvége során egy bukás alkalmával igen komoly sérüléseket (bokatörés és többes szalagszakadás) szenvedett, Jorge Lorenzo úgy véli, hogy ettől függetlenül továbbra is számolni kell majd az ausztrállal.
 
„Most kissé olyan, mint 2010-ben, hiszen úgy tűnik, hogy ismét köztem és Dani között zajlik majd a küzdelem. Ettől függetlenül nem írom le Casey-t sem, ugyanis nagyon erős és képes lehet egymás után több győzelmet is szerezni.” – magyarázta Lorenzo, aki a mugelloi diadala óta Laguna Secában Stonertől, indianapolisban pedig Pedrosától kapott ki és ennél fogva be kellett érnie egy-egy második hellyel. A spanyol elismerte, hogy kétségkívül fejlődnie kellene a Yamahának ahhoz, hogy ismét a győzelemért harcolhasson. „Nehéz dolgunk lesz.” –kezdte a 2010-es világbajnok. „Mindenképpen javítani kellene egy kicsit a motoron, szóval meglátjuk, hogy hol állunk majd a brnói tesztet követően, ahol remélhetőleg sikerült majd előrébb lépnünk.” – nyilatkozta a yamahás, aki idén eddig öt futamot nyert Stoner négy és Pedrosa két diadalával szemben. Ahogyan azonban Stonernek, úgy Lorenzonak is volt már idén egy nullázása, miközben Pedrosa eddig az összes futamon (kivéve Le Mans, ahol negyedik lett) felállhatott a dobogóra.
 
A Repsol Honda spanyoljának mindösszesen tizennyolc pont a lemaradása yamahás honfitársával szemben, ami annak fényében elég kevésnek mondható, hogy a hátralévő hét nagydíjon még összesen 175 pont gyűjthető. A feljebb már emlegetett Stoner lemaradása harminckilenc egység, vagyis jóval tetemesebb, mint Pedrosa hátránya, és akkor még nem számoltunk az ausztrál sérülésével. Persze ahogyan azt Lorenzo is mondta, nem szabad a regnáló világbajnokot kihúzni az esélyesek közül, azonban bizonyára nem jön neki jól, hogy a hétvégén újfent pályára kell majd gurulnia. Hozzá kell tenni persze, hogy az ausztrál egy olyan ringen teszi próbára magát ismét, ahol korábban már kétszer is képes volt győzni, egyszóval figyelembe véve, hogy Indianapolisban egy friss sérüléssel a dobogó legalsó fokáért szállt harcba, valóban nem kizárt, hogy Brnóban már ismét a győzelmet veszi célba. 
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2022  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: