Jegyek

Lotti átmeneti évvel számol

WTCR
Lotti átmeneti évvel számol
2012.12.10. 08:57
Ahogy arról mi is beszámoltunk, 2014-től új technikai szabályok lesznek érvényesek a túraautó-világbajnokság mezőnyében szereplő autókra. A sorozat vezetője, Marcello Lotti ugyanakkor arra számít, hogy lehetséges, hogy az első évben még a régi építésű autók is elindulhatnak, mintegy átmeneti jelleggel.
 
Mi történik akkor, ha a 2014-es új WTCC-szabályok bevezetésekor nem lesz elég gyártó, amelyik ezek alapján épít kocsikat a csapatoknak? A világbajnokság vezetője, Marcello Lotti ennek megoldásán ügyködik. Az olasz úgy gondolja, első lépésben mindkét típusú autót rajthoz engedik majd állni.
 
„Úgy gondolom, lesz egy átmeneti évünk” – idézi Lottit a MotorSport-Total.com. Azzal számol, hogy „legalábbis a szezon elején” mindkét autótípus, tehát a régi és az új szabályok szerint építettek járművek egyaránt rajthoz állhatnak. „Persze látnunk kell, hogyan alkalmazkodnak az új szabályokhoz” – magyarázta.
A Honda tűnik az egyik biztos pontnak 2014-et illetően: a japán gyártóról már tudni, hogy egy gyári és egy privát csapattal indul az új szabályok bevezetésének évében
 
Bár még nem tudni, mely gyártók építenek majd az új szabályok szerint autót, Lotti egyelőre bizakodó. „Végül azt szeretnénk, hogy csak az új autók alkossák majd a rajtrácsot. A Honda egy gyári és egy privát csapatot tervez 2014-re. A Citroen hasonló utat követhet. A SEAT fejleszti az új Leónt. Azt viszont még nem tudják, hogy csak privát csapattal fognak dolgozni, vagy gyári istállóként is elindulnak-e.”
 
Azt még nem tudni, hogy a Ford és a Lada is elkészül-e. Mindenesetre lehetséges, hogy a sok privát csapatnak akkor is engedik, hogy elinduljanak, ha nem lesz kész az új autójuk. „Előfordulhat, hogy egyeseknek nem lesz lehetőségük az azonnali átállásra” – nyilatkozta Lotti, majd hozzátette: „Azon vagyunk, hogy minden résztvevőt kiszolgáljunk.”
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2022  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: