Jegyek

Lowes szerint Rea-n van nyomás, nem rajta

Superbike
Lowes szerint Rea-n van nyomás, nem rajta
2020.07.30. 20:12
Ettől függetlenül a csapattárs tudja, hogy nem lesz könnyű dolga az ötszörös világbajnok ellen.
 
Jonathan Rea elképesztő magabiztossággal uralta a Superbike-vb előző öt szezonját (leszámítva a tavalyi szezonkezdést Alvaro Bautista ellen), azonban a 2020-as idénye nem indult annyira erősen, hiszen csak egyetlen futamgyőzelmet tudott szerezni Phillip Islanden, ráadásul egy bukást is elkönyvelhetett. A bajnokságot vezető csapattárs, Alex Lowes szerint ez a helyzet továbbra sem őrá helyez nyomást. Szavait a Motorsport.com szakoldal idézi:

„Talán izgulnom kellene a nyomás miatt, de őszintén szólva nagyon erősen kezdtük ezt az évet. A célom az, hogy minél több futamgyőzelmet szerezzek, viszont emiatt nem érzek extra nyomást magamon. Inkább Jonathannak nehéz dolga, mert öt éven át dominált, most pedig nem indult olyan jól a szezonja. Én más helyzetben vagyok, így sokkal nyugodtabban tudok kihozni magamból mindent. Nem vagyok a bajnoki címet illetően jobb helyzetben. Rea egy rendkívül erős versenyző, és nagyon magabiztos. Úgy gondolom, hogy jó helyzetben vagyok, és ki kell élveznem, hogy ilyen jól teljesítek. Nem hiszem, hogy nagy gond lehetne a hozzáállásom miatt.”

A brit arról is beszélt, hogy mennyire örül az év korábbi szakaszában bejelentett Kawasakival történő hosszabbításának: „Nagyon jól esik, hogy hosszabbítottak velem, mert egyértelmű, hogy nem csak a szezonnyitó hétvége győzte meg őket. Egy hétvégéből nem lehet kiindulni, így azért maradhatok náluk, mert elégedettek az erőfeszítéseimmel, és a munkámmal. Nagyon értékelem azt, hogy nem kell izgulnom a jövőm miatt, hiszen biztosított a helyem továbbra is. Eddig minden évben küzdöttem azért, hogy a következő évben is legyen ülésem, de most már nem kell emiatt aggódnom.”

Fotó: WorldSBK Twitter
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2020  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: