Jegyek

Lundgaard nyerte az F2-es sprintfutamot

Egyéb autósport
Lundgaard nyerte az F2-es sprintfutamot
2020.07.12. 11:54
Kényelmesen uralva a futam második felét, a dán versenyző nyerte a Formula-2 stájer hétvégéjének utolsó futamát, mögötte Dan Ticktummal és Marcus Armstronggal.
 
A tegnapi majdnem három órás maratoni főfutam után ma a sprintversennyel folytatódik és egyben zárult a Formula-2-es széria stájer hétvégéje. A rajtot követően Dan Tciktum jól el tudott jönni, azonban hátrébb a tegnapi győztes Robert Svarcman pördült meg az egyes kanyarból kigyorsítva, majd találta el a falat, emiatt egy pár körig virtuális biztonsági autó volt érvényben. Az újraindítás után Christian Lundgaard megelőzte Ticktumot, míg mögöttük ekkor Marcus Armstrong és Mick Schumacher állt a 3.-4. helyen. Pár kör nyugalom után a verseny feléhez érve az Armstrong, Schumacher-duó folyamatosan közeledett a britre, a japán Red Bull-junior Yuki Tsunoda motorgondok miatt kiállni kényszerült.

A verseny feléhez érve a tegnap parádésat menetelő Schumachernek sikerült megelőznie új.zélandi versenytársát, majd pillanatokkal később egy egészen furcsa problémával kellett szembenéznie: A tűzoltókészüléke magától beindult, ami miatt rögtön fel is kellett adnia a versenyt. Az események ezután lecsendesedtek, végül Lundgaard kényelmes előnnyel megnyerte a futamot Ticktum és Armstrong előtt, míg mögöttük Guanyu Zhou és Callum Ilott zárt. A top10 további sorrendje: Jack Aitken, Sean Gelael, Nikita Mazepin, Jehan Daruvala és Luca Ghiotto.

Az F2-es sprintfutam végeredménye:
Hamarosan...

Fotó: ART Grand Prix / Twitter
 
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2020  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: