Jegyek

Magyar Nagydíj – előzetes nyilatkozatok

F1
Magyar Nagydíj – előzetes nyilatkozatok
2020.07.16. 15:12
A versenyzők többsége imádja Budapestet és a Hungaroringet is, előbbit a város látványa, utóbbit a karakterisztikája miatt – a nyilatkozatokból válogattunk.
 
Kettő letelt, jöhet a harmadik: a Formula-1 mezőnye az első tripla hétvégéjére készül a 2020-as szezonban, a következő állomás pedig nem más, mint Magyarország és a jubileumi 35. Magyar Nagydíj, ám ezúttal a dupla osztrák fordulóhoz hasonlóan, a Hungaroringen is minden zárt kapuk mögött lesz lebonyolítva. A pénteki szabadedzések előtt összeszedtük néhány versenyző előzetes nyilatkozatát a hétvégével kapcsolatban. Íme:

Daniel Ricciardo (Renault):
„Már alig várom, hogy visszatérjek Budapestre. Örülök, hogy benne van a naptárban, mivel ez az egyik kedvenc pályám. Jól akarok teljesíteni, mivel először megyek az idei autóval egy magas leszorítóerőt igénylő pályán. A pályának megvannak a maga kihívásai, hiszen gyors, szűk, ugyanakkor ez nem azt jelenti, hogy előzni sem lehetséges. Nagy koncentrációt igénylő pálya, különösen a középső szektor, ahol az egyik kanyar után azonnal jön a másik."

Charles Leclerc (Ferrari):
„Szeretem a Hungaroringet, ami egy nagyon technikás pálya, és sok a trükkös rész, ahol a legkisebb hibáért is nagy árat fizetsz, ezért nagyon fontos tökéletes kört menni, leginkább az időmérőn. Budapest az egyik kedvenc városom a naptárban, mert a város csodálatos és nagyon sok lelkes rajongóval találkozom itt. Ez ugyan idén egy kicsit más lesz, de mi mindent megteszünk azért, hogy a legjobb műsorral szolgáljunk nekik.”

Sergio Perez (Racing Point):
„A Hungaroring technikás pálya, mert nem könnyű összerakni egy teljesen tiszta kört a poros részek miatt, plusz a lassú és közepesen gyors kanyarokban megfizetjük az árát a hibáknak. Emellett Budapest egy az egyik kedvenc városom, gyönyörű hely. A kedvenc emlékem innen még 2013-ból való a McLarennel, az autó nem igazán volt elég ahhoz, hogy bejussak a Q3-ba, de aztán összeraktam egy nagyon erős kört, majd a versenyen pontokat is tudtam szerezni, szóval az egy remek hétvégém volt.”

Danyiil Kvjat (Alpha Tauri):
„Nem igazán tudom, hogy mit várjak ettől a hétvégétől Magyarországon. Meglátjuk, hogy az autó hogyan fog viselkedni a pályán, mivel ez nagyon különbözik a Red Bull Ringtől. Remélem, hogy egy kicsit jobban fogunk teljesíteni és ismét pontokat szerezhetek. Az élet a pályán is sokkal másabb, mert nem nagyon van megengedve, hogy a saját buborékodon kívül bármi mást csinálj, de engem ez nem nagyon izgat, mivel csak az aktuális versenyre koncentrálunk. Vagyis vasárnap a verseny után eléggé csendes az este, de ez igazából nem is olyan rossz, ha a rögtön jön a következő hétvége.”

Antonio Giovinazzi (Alfa Romeo):
„Ez a szezon harmadik versenye és alig várom már, hogy újra autóba üljek. Nagyon sokat tanultunk az elmúlt két futamból, és úgy gondolom, a teljesítményünk is javult az elsőről a második hétvégére, úgyhogy jó lenne, ha ezt végre pontokra tudnánk váltani. A magyar pályának jobban kellene feküdnie az autóhoz, szóval biztosak vagyunk benne, hogy az elejétől kezdve benne leszünk a sűrűjében.”

George Russell (Williams):
„Úgy gondolom, hogy a pálya karakterisztikája jobban illik fog az autónk viselkedéséhez, mint a Red Bull Ring. Van még egy kis munkánk az osztrák verseny után, mivel a versenytempónk nem volt olyan erős, mint az időmérőn, ezt pedig meg kell értenünk, miért történt. Nem mellesleg a Hungaroring egy nagyszerű pálya, ez az egyik kedvencem, és örülök, hogy újra itt versenyezhetek.”

Fotó: Daimler Media Site
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2020  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: