Jegyek

Marc Marquez: Már csak egy kicsi, aztán vakáció

MotoGP
Marc Marquez: Már csak egy kicsi, aztán vakáció
2014.07.15. 12:49
A Repsol Hondánál hagyományosnak mondható blog írást természetesen nem hagyta kis Marc Marquez sem. Az ifjú titán csapattársához hasonlóan Brnóból írt rajongóinak, miután bezsebelte idei kilencedik győzelmét Németországban. Ebben a cikkben Marc legfrissebb bejegyzését közöljük magyar nyelven.
 
Eltelt úgy egy fél szezon, hogy mindig ugyanaz az ember volt a legboldogabb az összes futam végén. Természetesen Marc Marquezről van szó, aki az eddigi kilenc versenyből kilencet megnyert. Ilyen teljesítményt egy 21 éves motorostól aligha várt a világ akár egy évvel ezelőtt is. Ma pedig szinte már természetes, annyira magabiztosan hozza a futamokat, hogy a MotoGP szerelmesei már megszokták ezt a kivételes jelenséget. Hogy őt ez milyen érzéssel tölti el? Mit keres Brnoban? Ilyen szezonkezdet után várja-e egyáltalán a vakációt? A következő sorokból minden kiderül.
 
„Üdv, mindenkinek!
 
Brnóból írok nektek, sohasem állunk meg! Egy rossz időjárással tarkított sachsenringi hétvége után tegnap Csehországba utaztunk.
 
Mindig észben tartjuk a sachsenringi változatos időjárást, amikor erre a nagydíjra megyünk, ez normális. Ez az egyik olyan faktor, ami legjobban befolyásolja a versenyt. És láttátok, mennyire szokatlan volt a rajt, sok versenyzővel a boxutcából indulva. Ez azt jelentette, hogy sok helyezést kellet kiharcolnunk, ami még jobb mókává tette a versenyt, de egyben veszélyesebbé is, különösen, ha figyelembe vesszük a pályán uralkodó körülményeket.
 
A szezon közepi szünet kilencből kilenc győzelemmel jött… Mit mondhatnék? Egy álom! Még a legvadabb álmainkban sem gondoltunk semmi ilyesmit.
 
Most azt kell, hogy gondoljuk, a szezon hátralévő része is pontosan ugyanilyen lesz. Valójában, amit mindnyájunknak tennünk kell a szünet után az az, hogy minden versenyre egyesével fókuszálunk, anélkül, hogy aggódnánk, mi következik. A következő állomás Indy. Csak erre kell koncentrálnunk, a következő feladatra kell figyelnünk.

Ma egy háromnapos tesztet kezdünk itt Brnóban csütörtökig. Ez a teszt nagyon fontos, mivel először vesszük szemügyre a jövő év motort, és a jelenlegin dolgozunk a szezon második felére. Még mindig sok van a bajnokságból hátra, és ugyanazzal a komolysággal és pontossággal kell fókuszálnunk, mint eddig.
 
Aztán vakáció. Alig várom! Kétség kívül mindnyájan szeretünk pár nap szünetet tartani. Tudom, hogy szerencsés vagyok, hogy az a munkám, amit a legjobban szeretek, a motorok az igazi szenvedélyeim, de ez nem azt jelenti, hogy ne élveznénk mindannyian a vakációt, nem igaz? Ideje kiszállni, a barátokkal és a családdal mulatni. Ti hová mentek nyaralni?
 
Most elköszönök, mivel van néhány hét szabadságunk. De visszatérek és írok majd az Indianapolisi Nagydíj előtt, hogy megtudjátok, hogyan készülünk és hogyan megy a munkához való visszatérés a nyaralás után.
 
Ó, mielőtt elfelejtem! Gratulálok Németországnak a világbajnokságért! A képen a nagyszerű Hugót és Emanuelt láthatjátok, akiknek gratulálok a válogatottjuk győzelméhez. Nagy ölelés az argentinoknak is, mert nagyon jól játszottak, a meccs másképp is alakulhatott volna.
 
Köszönöm, hogy elolvastátok és boldog vakációt,
Marc”  
Írta:

A Te véleményed?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Hozzászólások
 
Partnereink:
Pole pozícióba hozunk!
E-mail:
info@p1race.hu
www.p1race.hu
www.p1race.com
©  2022  www.p1race.com   Minden jog fenntartva
web:
grafika: